Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Antti Rinne: SDP:n kädenjälki näkyy

Kuva: Antti Rinne: SDP:n kädenjälki näkyy

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan SDP:n kädenjälki näkyy minihallitusneuvotteluissa sovitussa kasvu- ja työllisyyspaketissa.
Rinne suitsutti maanantaina Helsingissä kokoontuneelle SDP:n puoluevaltuustolle, että neuvotteluissa saavutettiin paljon SDP:n tavoitteita.

- Ei missään nimessä kaikkia, mutta pitkälti tämä hallitusohjelma kirjoitettiin SDP:n tavoitteiden pohjalta. Saimme kasaan historiallisen kasvu- ja työllisyyspaketin, jonka koko vipuvaikutuksineen on miljardiluokkaa, Rinne sanoi.

Hänen mukaansa on tärkeää, että haastavassa taloustilanteessa ja teollisuuden rakennemuutoksen puristuksessa saadaan aikaan juuri tällaisia kauaskantoisia, pitkäjänteisiä, poliittisia ratkaisuja, joilla luodaan suunnitelmallisesti uusia työpaikkoja ja pidemmällä tähtäimellä uutta työtä ja työllisyyden edellytyksiä.

Neuvotteluissa tärkeitä painopisteitä SDP:n kannalta olivat lapsiperheet ja pieni- ja keskituloiset, tavalliset suomalaiset.

-  SDP:n vaatimus oli kehysriihen jälkeen, että lapsiperheiden osalta on tarkasteltava päätösten vaikutuksia kokonaisvaltaisesti. Tulevaisuuden Suomi kasvaa lapsiperheissä ja siksi lapsiperheiden köyhyys ja yksinhuoltajaperheiden köyhyys ovat vakavia haasteita.

- Ulkopuolisuuden tunne ja esimerkiksi harrastusmahdollisuuksien ulkopuolelle jääminen jättävät lapsiin loppuelämään saakka ulottuvia vaikutuksia. Näissä neuvotteluissa saimme läpi pienituloisiin lapsiperheisiin kohdistuvan verovähennyksen (vuositasolla 70 miljoonaa), joka kompensoi lapsilisäleikkauksen vaikutuksia, sanoi Rinne.

Hän listasi myös joukon muita SDP:lle mieluisia saavutuksia mm. asunto- ja infra-rakentamisen vauhdittamiseksi sekä oikeidenmukaisuutta korostavia muutoksia verotukseen.

- Kootusti voisi sanoa, että tätä hallitusohjelmaa kuvaavat käsitteet ovat oikeudenmukaisuus sekä kestävä kasvu ja työllisyys. Hallitus jatkaa systemaattisesti työtä köyhyyden, syrjäytymisen ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Työtä ja työelämää kehitetään yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa. On selvää, että talouden ja työelämän haasteet vaativat talouspolitiikan ja työmarkkinapolitiikan yhteensovittamista, sanoi Antti Rinne.

23.6.2014 13:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva