Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sosialidemokratialla on ollut nousunsa ja laskunsa

Kuva: Sosialidemokratialla on ollut nousunsa ja laskunsa

Seinäjoen puoluekokouksesta on julkisuudessa yritetty vetää jos jonkinlaisia tulkintoja SDP:n linjasta, tilasta ja tulevaisuudesta. Asian tiimoilta ovat hyväksyntää hakeneet varsinkin porvarilehtien juoksupoikatoimittajat.

Sosialidemokraattinen puolue on vankka yhteiskunnan osa, ja sen historiassa on ollut nousunsa ja laskunsa. Nyt ollaan laskussa, mutta huomenna jo nousussa. Vaikka kannatus on alamaissa, ei aate ole menettänyt oikeutustaan. Julkisuudessa tarkoitushakuisesti toitotetusta SDP:n hajaannuksesta, ei puolueväen keskuudessa onneksi ole havaintoakaan. Puolueemme on sellaiseen liian kokenut ja rutinoitunut. Eräät toimittajat vain näyttävät uskovan, että kun väitettä riittävän moneen kertaan toistetaan, ihmiset sen myös uskovat. Kokeneelle puolueväelle on kuitenkin itsestään selvää, ettei kukaan liity tai eroa puolueesta sen perusteella kuka on puolueen puheenjohtaja, vaan mukana ollaan aatteen, ideologian ja puolueen tavoitteiden vuoksi. Puolueen eheys siis ole millään tavalla uhattuna, ja näin hyvät perusaatteemme, tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja yhteisvastuu kantavat edelleen.


Nykyisellään varsinkin nuoremmalta polvelta puuttuu tietoisuus siitä, millaista oli ennen, kun maa oli käytännössä kokonaan porvarien komennossa, ei ollut lapsilisiä ollenkaan. Osa kansasta uskoo, että maassa on aina kaikki ollut hyvin ja kurjuudesta ja vääryydestä ei ole ollut havaintoakaan. Niinpä kokoomus-Alexanterin hymy vetää ja kannatus kohoaa. Nyt olisikin suomalaisten edun mukaista, että kokoomus valitsisi porvarismin olemusta nasevasti kuvaavan Stubbin puheenjohtajakseen, sillä hänessä ilmenevät kaikki kolme puolueen ”peruspointtia”, itsekeskeisyys, itsekkyys ja itserakkaus. Onnea vaan kokoomuksen puoluekokoukselle, puheenjohtajavalinnassa, se olisi kansakunnan etu.

Kunnan pakkoliitos on taiten tehtynä päättäjien itsensä aiheuttama. Tästä on hyvänä esimerkkinä Lavian tilanne. Mistä muusta tässä piskuisessa kepu-kunnassa oikein on nyt kysymys kuin pakkoliitoksesta? Eikä sitä tarvitse siis kenenkään määrätä, ihan itse on asiat ajettu sille mallille, ettei enää itsenäisenä pärjätä vaan on liityttävä vahvempaan naapuriin. Mutta tällaisen umpijäärä asioiden hoidon jälkeen vain jollekulle naapurille jää pakko maksaa uskaliaasti otetut velat ja kattaa taseen alijäämät. Pikkukunnissa, joissa monessa Kepulla on suvereeni valta, ei viime vuosikymmenten aikana ole kyetty irtautumaan vanhasta Kekkos-ajan vallankäytöstä, vaan edelleen kuvitellaan, että Helsingistä, valtion verotuksella muitten kuntien asukkailta kerättyjä rahoja lapioidaan kunnan kassaan, kunhan vaan soitetaan tai lähetetään karvalakkilähetystö eduskuntaan. Mutta ajat ovat nyt toiset, eikä naapurin piikkiin voi enää elää. Ei porilaisella veronmaksajalla pitäisi olla mitään velvoitetta maksaa Lavian velkoja, jos kunta lopulta Poriin liitetään.

Kouluasioissa eräitten puolueitten käytös on kaksinaamaista. Valtuustoissa, joissa ryhmä kokonsa perusteella joutuu kantamaan vastuun kunnan taloudesta, on myös kepu pystynyt tekemään koulujen lakkautuspäätöksiä. Esimerkkinä Luvia, jossa viidestä kyläkoulusta on lakkautettu peräti neljä, siis 80% kunnan koulukannasta. Porin talouden tervehdyttämiseen ei Kepu, pakon edessäkään osallistu, vaan vaatii jääräpäisesti kaikkien kyläkoulujen säilyttämistä, vaikka asiantuntijaviranhaltijoitten ja -lautakunnan esitys on toinen. Tällaiseen vastuuta välttelevään populismiin on mahdollisuus vain ryhmillä, joitten kannat eivät ratkaise asioita. Rauhassa voi siis vastustaan vaikka mitä!

Valelääkäri paljastui. Seniorikansalainen meni lääkärintarkastukseen. Lääkäri kätteli kohteliaasti ja sanoi, että aloitetaanpa sitten tämä tarkastus. Tähän kokenut kansalainen vastasi: ”Paperit sitten vaan pöytään.”

6.6.2014 16:25

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva