Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Harri Kivenmaa: ”Demarien kannattaa harkita jäämistä oppositioon”

Kokemäen lukion rehtori, kunnallisneuvos ja pitkän linjan demarivaikuttaja Harri Kivenmaa pitäisi järkevänä, että SDP jäisi oppositioon.

 

- Eihän meillä ole tällä hetkellä edes sellaista parlamentaarista voimaa, että meidät huolittaisiin hallitukseen. SDP:n nykyinen mandaatti ei oikein riitä muuhun kuin mennä nurkkaan häpeämään, sanoo tänään perjantaina 60 vuotta täyttävä Kivenmaa.

Jos puolue ei osaa tehdä oppositiopolitiikkaa, niin hänen mielestään Suomen demarien kannattaa mennä Ruotsin demarien oppiin.
Nuorisopolitiikasta lähtien SDP:n toiminnassa ollut Kivenmaa on murheissaan puolueensa tilasta.
- Ymmärrän sen, että hallituspolku on rasittanut SDP:ta paljon. Olemme olleet tekemässä siellä päätöksiä, joita ei olisi pitänyt tehdä. Esimerkiksi lapsilisän korotuksen kohdalla olisi pitänyt kellojen soida.
Hänen mielestään sosialidemokraattien ja kokoomuksen hallitusyhteistyö on erittäin vaarallinen.
- Se on kuin tuli ja vesi yritettäisiin panna samaan astiaan. Ja kun puolueen johto ei ole pitänyt riittävän tiivistä yhteyttä kenttään ja selittänyt kyllin selkeästi, miksi on toimittu kuin on toimittu, niin lopputulos on tämä. Siinä on myös syy siihen, miksi puoluekokous halusi vaihtaa puheenjohtajaa.
- Kokoomus on sellainen hallituskumppani, joka vetää kaverinsa aina kölin alta. Niin kävi keskustalle, ja niin on käynyt demareille, Kivenmaa muistuttaa.

Jos on vaikeuksia valtakunnan politiikassa, niin ei ole helppoa kuntapuolellakaan.
Harri Kivenmaa on nyt neljättä kautta Kokemäen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, ja vaikeuksia on siinä hommassa tullut koko ajan lisää.
Hän myöntää, että välillä näiden vaikeuksien kanssa painiminen on alkanut kyllästyttääkin, mutta kun on johonkin ryhtynyt, se viedään loppuun saakka.
Viime aikoina Kokemäellä on puitu kouluverkkoselvitystä, jonka perusteella katsotaan, mihin kaupungin rahkeet riittävät.
- On hyvä, että selvitys on tehty. Kun siinä rinnalla katsotaan kuntatalouden tilaa, niin ei ole paljon muita mahdollisuuksia kuin tehdä tulevaisuuteen suuntaavia ratkaisuja.
Kivenmaan mukaan kouluverkko on ennen kaikkea vanhempien asia silloin, kun sitä karsitaan. Mutta kun lapsilta eli oppilailta kysyy vuoden kuluttua uusista järjestelyistä, niin he ovat tyytyväisiä muutoksiin. Näin on käynyt aina ja kaikkialla.

Näin koulujen päättymisen aikaan on jälleen tehty vertailuja koulujen paremmuudesta. Kokemäen lukion rehtorina Harri Kivenmaa ei ole erityisen ihastunut niihin.
Hänen koulunsa on sijoittunut vertailuissa maan lukioiden keskikastiin, mutta hän ei pidä Kokemäen lukiota yhtään huonompana kuin Helsingin Ressua, joka aina komeilee listan kärkipäässä.
- Sinne hakeutuvat ysin oppilaat. Mutta maakunnissa lukioihin otetaan lähes kaikki halukkaat usein alle seiskankin keskiarvolla. Me teemme jopa eliittikouluja parempaa työtä, kun saatamme nämäkin nuoret ylioppilaiks, Kivenmaa kuittaa.

6.6.2014 16:21

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva