Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilan päivähoitoon mietitään pysyviä ratkaisuja

Päivähoidon ensi syksyn ryhmät on nyt Ulvilassa jaettu. Lapset käyvät tutustumassa päiväkoteihinsa kesän aikana ja uusi toimintakausi alkaa elokuussa. Friitalassa päivähoitoon on siinä määrin tungosta, että neljä lapsiryhmää on sijoitettu tilapäistiloihin. Tilaongelmaan mietitään parhaillaan pysyviä ratkaisuja ja niihin palataan alkusyksyllä talousarvion valmistelun yhteydessä.

 

 Varhaiskasvatuskoordinaattori Arja Kevätsalon mukaan päivähoidon tilanne on nyt siinä mielessä mallillaan, että kaikki lapset on saatu mahtumaan ja 95-prosenttisesti niihin päiväkoteihin, joihin vanhemmat ovat heidät halunneet.
- Jokunen paikka jäi vielä vapaaksikin tulevaisuuden varalle, Kevätsalo summaa.
Ulvilan Vanhankylässä päivähoitotilanne on hyvä kaupungintaloa vastapäätä sijaitsevan Lastentalon valmistuttua.
- Lastentalon alakertaan saimme kaksi uutta lapsiryhmää ja yläkerran tilapäistilat ovat nyt sellaisessa kunnossa, että niitä voi kutsua vakituisiksi.
Kaasmarkussa on viime vuosina syntynyt lapsia enemmän kuin aikoihin ja päivähoidolle on kysyntää.
- Kaasmarkkuun perustamme syksyllä uuden ryhmäperhepäiväkodin. Vuokraamme Kaasmarkun rukoushuoneen tilat Ulvilan seurakunnalta. Tiloissa on aiemmin toiminut seurakunnan päiväkerho, joten ne soveltuvat pihoineen lasten käyttöön.
Friitalassa päiväkotihoitoon on tungosta ja siellä neljä lapsiryhmää on jouduttu sijoittamaan tilapäisesti Kaskelotin yläkertaan sekä päiväkoti Tuulenpesän pihassa sijaitsevaan väliaikaiseen lisärakennukseen, jonka maksimivuokra-aika on viisi vuotta. Vuokra-ajasta on nyt kulunut kaksi vuotta.

Vaikka kaikki tarvitsevat lapset ovatkin saaneet päivähoitopaikan, on Ulvilan varhaiskasvatuksen puolella tehtävä ensi syksynä ratkaisuja, jotta Friitalan tilapäistiloista päästäisiin eroon ja saataisiin aikaiseksi pysyvämpiä ratkaisuja. Kaupunginhallitus on pyytänyt varhaiskasvatukselta esitystä tilapäistilaongelman hoitamiseksi.
- Parhaillaan tutkimme tarkasti erilaisia vaihtoehtoja. Kun poliisi nyt lähti pois Peltovillan päiväkodin rakennuksesta, selvittelemme voisiko niitä tiloja käyttää päivähoidon tarpeisiin. Jotkut yksityiset päivähoidon tuottajat ovat myös olleet kiinnostuneita tarjoamaan palvelujaan Ulvilassa. Kolmas vaihtoehto on sitten rakentaa uusi päiväkoti kaupungin omana työnä. Päivähoidon tilanteeseen palataan alkusyksyllä talousarvion valmistelun yhteydessä, Arja Kevätsalo toteaa.

Syntyvyys Ulvilassa on noin 150 lasta vuodessa. Väestöennusteiden mukaan syntyvyys pysyy suurin piirtein samana tulevaisuudessakin. Päivähoitoa tarvitsevia lapsia on syksyllä noin 600 ja keväällä noin 650. Näissä luvuissa ovat mukana myös eskarilaiset.
- Päivähoito muuttaa koko ajan muotoaan siten, että perhepäivähoidosta siirrytään päiväkotipaikkoihin. Perhepäivähoitajia jää jatkuvasti eläkkeelle eikä uusia ole tulossa laisinkaan samaa vauhtia. Tällä hetkellä Ulvilassa on 23 kotonaan hoitoa antavaa perhepäivähoitajaa, kun heitä vielä vuonna 2010 oli 38.
Arja Kevätsalo on iloinen siitä, että Ulvilan päättäjien keskuudessa vallitsee nyt yhteinen tahtotila päivähoitoasioiden kuntoonsaattamiseksi.
- Tämä on ollut jo pitkään sellaista palapelin kokoamista ja tilapäistilojen hankkimista. Toivon, että syksyllä saamme aikaiseksi pysyvämpiä ratkaisuja.
Varhaiskasvatuksessa panostetaan myös osaavaan ja ammattitaitoiseen henkilökuntaan. Ulvilassa oli vast’ikään avoinna seitsemän lastentarhanopettajan paikkaa ja kahdeksan lastenhoitajan paikkaa.
- Hakemuksia tuli paljon ja mellä oli onni saada valita hyviä ja osaavia henkilöitä töihin.
Varhaiskasvatuksessa pyritään myös siihen, että kaikki kehittämistyö ei menisi pelkästään päiväkotipaikkojen etsimiseen, vaan voitaisiin panostaa lisäksi laadukkaaseen sisältöön.
- Menneen toimikauden painopisteenä esiopetuksen puolella oli tieto- ja viestintätekniikoiden kehittäminen. Meillä oli onni päästä mukaan opetushallituksen hankkeeseen. Koko varhaiskasvatuksessa on painopisteenä ollut kestävä kehitys ja energiansäästö sekä kasvatuskumppanuuden lisääminen. Näiden toteutumista päivähoito nyt arvioi ja miettii uusia tavoitteita toiminnalleen.
- Ensi vuosi on Ulvilan kaupungin 650-vuotisjuhlavuosi, joten jo nyt alamme myös suunnitella sitä, miten varhaiskasvatus voisi olla mukana juhlavuodessa, Arja Kevätsalo tiivistää.

6.6.2014 16:06

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva