Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP on työmme arvoinen

Kuva: SDP on työmme arvoinen

Tapasin viime lauantaina Harjavallassa miehen, joka sanoi olleensa 70 vuotta SDP:n jäsen.
Minkälaiseksi maailmamme muuttuisi, jos antaisimme sukupolvien työn valua hukkaan?

Nämä uutterat puolueveteraanit eivät antaneet. Juuri he rakensivat tämän nykyisen Suomen, joka vielä aivan työn alussa oli rutiköyhä kehitysmaa. Pohjoismaisen hyvinvointimallin rakensivat sosialidemokraattiset puolueet, ja niissä toimineet ihmiset.

Hyvän synnyttäminen vaatii ihmiseltä aina enemmän kuin pahan toteutuminen. Itsekkyys, ahneus ja väkivalta sujuvat ihmiseltä kuin itsestään. Sen on ihmiskunnan historia todellakin osoittanut!

On paljon helpompaa sulkea silmänsä, olla välittämättä ja kävellä ohi. Paljon työläämpää ja vaativampaa on ottaa asioista selvää, tarttua ongelmiin ja tehdä määrätietoista uraauurtavaa työtä yhteisten unelmiemme toteuttamiseksi ja toisten ihmisten auttamiseksi.
Kehityksen kääntäminen paremmaksi, välittäminen ja kaikista yhteiskunnan jäsenistä huolen pitäminen vaativat viitseliäisyyttä. Tällaisten tavoitteiden saavuttaminen on vaatinut työväenaatteelta ja sosialidemokraattiselta työväenliikkeeltä satavuotista taistelua ja sukupolvelta toiseen etenevää pyyteetöntä uurastusta.

oikeudet poliisille, paloturvallisuuden, , ammatillisen ja korkeakoulutuksen, tiet ja katuvalaistuksen, tekniset maksuttomat palvelut kaikille sekä perusoikeutena lähes maksuttomat erikoissairaanhoidon palvelut, kuten ensihoidon, synnytystilat, syöpätutkimukset, leikkausoperaatiot ja tekonivelet, sekä terveyskeskukset, työterveydenhuollon, koulujen hammastarkastukset ja reseptilääkkeiden korvaukset.

Yksikään näistä ei syntynyt ilman politiikkaa. Kaikki syntyivät puolueiden poliittisina päätöksinä.
Päätöksillä oli aina poliittisia vastustajia ja puolustajia. Yhdestäkään näistä kuntien ja valtion palveluista ei jatkossakaan päätetä politiikan ulkopuolella. Ne ovat täyttä politiikkaa!

Joku kysyi torilla: "Mitä Antti Sinä hyödyt siitä, että lähdit kahdeksan viikkoa sitten Satakunnan sosialidemokraattien ehdokkaaksi eurovaaleissa?"

Olen saanut paljon SDP:ltä. Ei ole raskasta antaa joskus myös takaisin.

Olen saanut vaikuttaa. Joskus on mielipiteeni voittanut, joskus olen katkerasti hävinnyt.

Silti puoluetyön kautta olen saanut sanoa sanottavani. Jos olisin jäänyt ulkokehään, kotisohvalle voivottelemaan ja vaikeroimaan, en olisi saanut yhtään mitään aikaiseksi.

Hyvä ei synny itsesään tai vahingossa. Se syntyy vain pitkäjänteisellä ja määrätietoisella työllä. Tarvitaan yhteisö. Tavallisia ihmisiä puutteineen ja vahvuuksineen kokoontumaan yhteen. Tarvitaan yhteinen tahto ja päätösten tekoa. Tahto tehdä parempi elämä luo paremman tulevaisuuden meille kaikille kuin se vaihtoehtoinen tulevaisuus, joka ilman yhteistä tahtoa ja työtämme SDP:ssä tapahtuisi ja toteutuisi. Parempi tulevaisuus on työmme arvoinen.


Antti Vuolanne

23.5.2014 07:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva