Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sdp:n puheenjohtajan valinta alkoi Seinäjoella

Sosialidemokraattien seuraavan puheenjohtajan valinta alkoi perjantaiaamuna ehdokkaiden eli puheenjohtaja Jutta Urpilaisen ja hänen haastajansa Antti Rinteen puheenvuoroila. Vaalin tuloksen on määrä olla selvillä puoleenpäivään mennessä.

 

Esittelypuheenvuorot aloitti Antti Rinne, jota on pidetty jonkinlaisena ennakkosuosikkina vaalissa, josta joka tapauksessa odotetaan tiukkaa.

Antti Rinne puhui voimakkaasti SDP:n linjan muuttamiseksi. Hänen mielestään poliiikan painopistettä on muutettava niin, että oikeistolaisen talous- ja yhteiskuntapolitiikalle annetaan todellinen vaihtoehto, joka lähtee ihmisten ja työpaikkoja luovien yritysten näkökulmasta.

- Oikeistolainen talouspolitiika kumartaa rahaa ja suosii rikkaita. Meidän on tarjottava vaihtoehto, josa lähtökohtana on ihminen, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan sosialidemokraatit eivät toivo ennenaikaisia eduskuntavaaleja, mutta niihin on oltava tarvittaessa valmiit. Hänen mukaansa SDP on sitoutunut nykyisen hallituksen työsknetelyyn. Moni hanke on vielä kesken, ja hallituskauden päättyminen jo syksyllä vaarantaisi niiden etenemisen.

- Puoluejohtajien ja ministereiden vaihtuminen ei luo tarvetta hallitusohjelman purkamiselle.

Pääministeri Jyrki Kataisen luopuminen kokoomuksen puheenjohtajuudesta  merkitsee pääminisyterin vaihtumistas, ja sen seurauksena hallitusohjelmaa on tarkistettava. Rinteen mielestä tämä on mahdollista nähdä mahdollisuutena hakea uutta vauhtia hallituksen loppukaudelle.

Jutta Urpilainen piti tunteikkaan puheenvuoron, jossa hän mm. kertasi SDP:n saavutuksia kuusi vuotta kestäneellä johtajakaudellaan. Puheen henki oli, ettei Urpilainen ole luovuttanut puheenjohtajakisassa. Hän sanoi haluavansa johtaa SDP:tä seuraaviin eduskuntavaaleihin, joissa todellisuudesa mitataan puolueen kannatus.

- Meillä on niissä vaaleissa hyvät mahdollisuudet nousta voittoon, hän sanoi.

Jukka Vilponiemi

9.5.2014 09:27

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva