Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori aikoo myydä Yyterin leirintäalueen

Porin kaupunki aikoo myydä Yyterin leirintäalueen. Myynnin valmistelut on aloitettu, ja asia menee teknisen lautakunnan käsittelyyn 13. toukokuuta. Kaupunginvaltuustolle aiotaan esittää Yyterin leirintäalueen rakennusten ja liiketoiminnan myymistä ja maapohjan vuokraamista pitkäaikaisella sopimuksella tarjouskilpailun perusteella.

 

Elinkeinojohtaja Kristian Vainio selvittää, että Yyterin leirintäalueella on 80 rakennusta, joista 70 on mökkejä ja mökeistä 30 on talviasuttavia. Kaksi viimeisintä investointia on 90-luvun lopun ja 2000-luvun taitteessa tehty vastaanottorakennus ja kolmisen vuotta sitten tehty uusi palvelurakennus.

Koko vuokrattava maa-alue on 14,5 hehtaaria. Kiinteistöpäällikkö Antti Kilkun mukaan vuosivuokraksi on ajateltu 20 000:ta euroa. Vuokra-aika olisi 20 tai ehkä 30 vuotta. Rakennukset aiotaan myydä eniten tarjoavalle. Yrittäjältä vaaditaan uskottavaa suunnitelmaa leirintäalueen investoinneista ja kehittämisestä.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan yrittäjän kannattanee lähteä investoinneissa alkuun matkailuvaunualueen laajentamisella. Leirintäalueen mökit ovat ”enemmän tai vähemmän” kunnostuksen tarpeessa, mutta mökkien kunnostuksessa voi edetä vaiheittain, kaikkia ei ole tarpeen korjata heti.

Tarjouskilpailu etenee nopeimmillaan valtuustoon toukokuun loppupuolella. Tarkoitus on, että tarjousaika osuu leirintäalueen sesonkiaikaan.

Kari Hannuksen mukaan ostosta kiinnostuneita on jo ilmoittautunut useita.

– Uusi yrittäjä on tarkoitus saada selville kesän aikana, jotta hän voisi tehdä jo ensimmäisiä investointeja ensi talven aikana.
Hannus korostaa, että kaupunki ei ole myymässä aluetta sen takia, että sillä menisi huonosti.

– Toiminta on kannattanut, mutta ei niin paljon että olisimme pystyneet sinne tarpeeksi investoimaan. Voitto on mennyt lähinnä vuosihuoltoon.

Hannus lisää, että kaupunki keskittyy kunnostamaan vähentyneillä määrärahoillaan etupäässä koulurakennuksia.
Leirintäalueella oli viime vuonna 36 000 yöpymistä. Yöpymiset ovat vähentyneet, koska kaupunki linjasi pari vuotta sitten, että Yyterissä ei järjestetä massatapahtumia. Leirintäalue on tarkoitettu perhematkailukohteeksi.

Kaupunki omistaa alueen ja rakennukset, ja viime vuodet toimintaa on pyörittänyt Porin Seudun Matkailu Oy Maisa.
Alkujaan leirintäaluetta hallitsi Yyteri-säätiö, ja kaupungin omistukseen alue siirtyi 70-luvulla. Yyterin leirintää kaupunki on pyörittänyt kahden yrityksen ja yhden viraston voimin: Loma-Yyteri toimi alueella 80-luvulla, sen jälkeen vapaa-aikavirasto yli 10 vuotta ja vuodesta 2009 lähtien Maisa.

Heli Kokko

9.5.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva