Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Bergroth-Lampinen: Leikkaukset mieluummin rakenteista kuin laadusta

Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen (sd) puolusti Porin sosialidemokraattien vappujuhlassa Porissa tehtyjä kouluverkkopäätöksiä ja totesi, että taloudellisen tilanteen edellyttämät leikkaukset pitää tehdä mieluummin rakenteista kuin palvelujen laadusta.

 

Hän muistutti, että kunnan tehtävänä on järjestää ja tuottaa peruspalveluja ja tarjota kuntalaisille edellytykset arjen elämiseen, hyvinvointiin ja perusturvallisuuteen. Yhtälö tässä taloustilanteessa tulee vaatimaan suuriakin muutoksia niin kuntien toimintaan kuin rakenteisiin.

- Silloin jokaista yksittäistä muutosta ei tarvitse rakastaa, mutta Porin edus tarvitsemia päätöksiä ei voi sen vuoksi jättää tekemättä. Leikkaukset tulee tehdä enemmin rakenteista kuin palvelujen laadusta, hän sanoi.

Hän sanoi myös ymmärtävänsä itsekin äitinä huolen, jota monet kuntalaiset ovat kokeneet valtuuston päätettyä lakkauttaa kaksi lukiota ja viisi alakoulua.

- Tämä päätös kuitenkin turvaa opetuksen määrän eli riittävä tuntikehyksen kaikille porilaisille lapsille sekä edesauttaa näin kohtuullisten ryhmäkokojen ylläpitämisen kaikissa kouluissa. Kaikille oppilaille tulee tarjota riittävät kasvamisen ja oppimisen resurssit turvaöllisissa ja terveellisissä oppimisympäristöissä.

Lampinen korosti, että Porin valtuustosopimuksessa esillä olevien toimien tavoitteena on pienentää kaupungin lainakantaa ja kääntää kassavirta plussalle.

- Se, ovatko kaikki puolueet nyt sosialidemokraattien tavoin tositarkoituksella mukana tässä yhteisessä tehtävässä, jää vielä nähtäväksi, kun edessämme on vielä monia vaikeita päätöksiä.

 

1.5.2014 15:28

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva