Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Yyterinniemeä kaavoitetaan uusiksi

Porin Yyteriä ja koko Yyterinniemen aluetta ollaan kaavoittamassa ajan tasalle. Vireillä on useita asemakaavoja, ja niiden teko etenee yhdessä Yyterinniemen osayleiskaavan valmistelun kanssa.

 

Yleiskaava-arkkitehti Heimo Salminen ja projektipäällikkö Heli Nukki Porin kaupunkisuunnittelusta kertovat, että Yyterin hiekkaranta-alueen asemakaavan ja UPM lomakylän ranta-asemakaavan lisäksi on vireillä tai tulossa vireille useita yritys- ja asuinalueiden kaavoja. Kohteina ovat Levo, Sepänmäki, Heikkilänmäki, Kyläsaaren pohjoisosa ja Kaanaan laajennus. Lisäksi ollaan uusimassa Kirrinsannan teollisuusalueen asemakaavaa ja jatkossa myös Mäntyluodon satama-alueen asemakaavaa.

Yyterin sannoille perustettiin viime vuonna luonnonsuojelualue kaupungin hakemuksesta, ja kaavaa on lähdetty muuttamaan rauhoituspäätöksen mukaiseksi mutta kuitenkin niin, että matkailua ja yritystoimintaa voidaan kehittää.

Uusi kaava mahdollistaa vanhan Meriravintolan toiminnan jatkamisen ja laajentamisen, vaikkakin omistaja on vaihtumassa. Vesiliukumäen alueelle on tulossa muuta toimintaa. Nykyinen yrittäjä haluaa rakentaa niiden paikalle juhla- ja majoituskäyttöön sopivia tiloja. Vesikuoppien kohdalle on tulossa tapahtuma-alue, jossa kävijämäärä on rajattu 4 000:een.

Dyynit ovat kärsineet takavuosien suurtapahtumista. Dyyneillä kulkua ei aiota kieltää, vaan sitä ohjataan aidoilla ja lankonkeilla, joita ensi kesänä saadaan lisää.

Yyterin asemakaavaluonnos oli nähtävillä viime vuoden lopulla, ja asemakaavaehdotus on tulossa nähtäville touko-kesäkuussa. Kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi kaava on tarkoitus tuoda loppukesästä.

Heli Kokko

Lue lisää perjantain Uudesta Ajasta. 

11.4.2014 07:48

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva