Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vakka-Suomen ja Rauman seudun kuntaselvitykset käynnistyivät

Vakka-Suomen ja Rauman seudun kuntarakenneselvitykset käynnistettiin kaikkien kuntien yhteisillä kokouksilla Rauman kaupungintalolla 8. huhtikuuta. Mukana olivat Rauman, Uudenkaupungin, Laitilan, Eurajoen, Euran ja Pyhärannan ylin poliittinen ja ammatillinen johto. Valtuustojen päätösten mukaisesti alueella käynnistetään viisi erillistä kuntarakenneselvitystä: Rauma-Eura, Rauma-Eurajoki-Pyhäranta, Rauma-Laitila, Uusikaupunki-Laitila, Uusikaupunki-Pyhäranta.

 

Uudenkaupungin ja Pyhärannan selvityksen osalta odotetaan vielä Pyhärannan kunnanvaltuuston päätöstä.

Kuntarakenneselvitysten käynnistyskokous aloitettiin kuntien ylimpien viranhaltijoiden kahden tunnin kokouksella. Viranhaltijoiden keskuudessa oli selkeä näkemys, että selvitykset käynnistetään ja työskentely aloitetaan, vaikka sote-uudistuksen sisällöstä ei olekaan vielä tarkempaa tietoa.

Illan toiseen kokoukseen oli kutsuttu kaikkien mukana olevien kuntien ylin poliittinen johto. Paikalla olikin yli 30 päättäjää. Keskustelussa todettiin, ettei kuntarakenneuudistuksen kanssa pidä kiirehtiä sote-uudistuksen ollessa kesken. Mikäli sote-palvelujen järjestämisvastuu otetaan pois kunnilta, niin kuntien asemointi ja rooli tulevat muuttumaan. Huolimatta sote-uudistuksesta kunnat kuitenkin katsoivat, että yhteinen tahtotila kuntarakenneselvitysten tekemiseen on olemassa.

Viranhaltijat lähtevät lähiviikkojen aikana valmistelemaan työtä neljässä eri työryhmässä. Työryhmien toimeksiantona on kuvata kuntien nykytilaa ja hahmotella mahdollisten uusien kuntien suuntaviivoja. Työryhmien työn tulee olemaan valmis kesäkuun loppupuolella.

9.4.2014 14:50

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva