Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Super ei suostu säästövapaisiin

Kuva: Super ei suostu säästövapaisiin

Säästöt ja lomautukset huolestuttavat Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superia. – Työnantaja on keksinyt aika ”innovatiivisia” tapoja, joilla säästötoimia koetetaan työntekijöille asettaa, sanoo Superin uusi järjestöpäällikkö Satu Taiveaho.

Superin järjestöasiantuntija Eero Lemola mainitsee esimerkkinä palkattomat talkoovapaat, jotka pienentävät lomarahoja ja heikentävät eläkettä.

– Superin hallitus on ilmoittanut, että säästövapaista ja lomautuksista ei neuvotella. On työnantajan vastuulla, jos näitä käytetään ja jos jotain sattuu, selvittää Superin hallituksen jäsen, Porin perusturvakeskuksen työsuojeluvaltuutettu Helena Heljakka.

Taiveaho, Lemola, Heljakka ja Superin edustajiston jäsen Marie-Anne Saari osallistuivat torstaina Superin jäseniltaan Porissa. Eri puolille Suomea ulottuvissa jäsenilloissa keskustellaan ajankohtaisista asioista, kuten uusista työehtosopimuksista ja jäsenten työhyvinvoinnista.

Helena Heljakan mukaan jäsenilloissa on punaisena lankana jäsenten hyvinvointi ja ammatillinen edunvalvonta, jotka liittyvät tiiviisti myös toinen toisiinsa.

Marie-Anne Saaren mukaan varsinkin julkisella puolella hyvä lähihoitajakoulutus menee hukkaan, koska siellä ei välttämättä päästä käyttämään täydessä laajuudessaan kaikkea ammattitaitoa ja osaamista mitä lähihoitajilla on. Koko ammattitaidon käyttämisen mahdollisuus lisää työhyvinvointia ja työnteon motivaatiota.

Jäsenistöä on opastettu myös, miten mitoitus lasketaan, apuna on erityinen mitoituslaskuri.
Iso hanke on myös hoitajien tekemän jaksotyön epäkohtien korjaaminen. Jaksotyöryhmän esityksen odotetaan valmistuvan huhtikuun puolivälissä.

Heli Kokko

Lisää aiheesta 4.4. Uudessa Ajassa

4.4.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva