Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Säilytetään kannu Satakunnassa

Kuva: Säilytetään kannu Satakunnassa

Maailman Lukolla näyttäisi tänä vuonna kiekko kulkevan ja ”pieni kalastajakylä” sekosi jo kuluneella viikolla, kun viimeinenkin pääkaupunkiseudun joukkue saatiin passitettua kesälomille. Noin siinä käy kun lähtee mopolla moottoritielle, mutta kieltämättä aika juhlallisen näköisiä nuo rantapallot tuolla Äijänsuolla. Ja lähes samanaikaisesti alkoivat ensimmäiset merkit ”kyläkiekkokansan” sekoamisesta näkyä myös sosiaalisen median tilapäivityksissä. Esimerkiksi eräs raumalainen anniskeluravintola lupasi saman tien Facebookissa ”häppärit” koko illaksi aina puoleenyöhön saakka.

Kuukausikin sitten vaihtui huhtikuun puolelle ja sen ensimmäisenä päivänä hulluteltiin vuosisataisen perinteen mukaan myös aprillipilojen merkeissä. Tiedä sitten mennä sanomaan, mikä noiden aprillipilojen tarkoitusperä virallisesti ottaen on, mutta ainakin minun saaman kasvatuksen mukaan niillä olisi tarkoitus saada vastaanottaja pienen jekun kautta ottamaan turhia askeleita ja sen jälkeen pila kuuluisi aina poikkeuksetta paljastaa pienen lorun kautta aprillipilaksi. Todellisuus sitten näyttääkin jo aivan erilaiselta, kun täysin valheellisia uutisia julkaistaan jopa uutisvälineissä.

Onneksi nuo uutisvälineissä julkaistut aprilliuutiset ovat yleisesti ottaen sitä luokkaa, ettei niitä voi ottaa kovin vakavasti. Kaikkein räikeimpään rimanalitukseen aprilliuutisellaan kuitenkin ylsi tänä vuonna mielestäni eräs raumalainen päivälehti, joka otsikoi uutisensa ”Lisää verotuloja vanhuksilta - eläkeikä nousee 70 vuoteen”. Erityisen epäonnistuneeksi asian tekee se, että seuraavan päivän numerossaan kyseinen julkaisu ei korjannut asiaa vilpittömässä mielessä tarkoitetuksi aprillipilaksi. Toisaalta saattoihan tuossa tietysti olla jonkin sortin tarkoituksenhakuisuuttakin kun huomioi, että vaalit ovat taas kerran tulossa. Pakko vielä mainita, että kyseinen pesänsytyke kehtasi kuitenkin julkaista aprillipäivää seuranneessa numerossaan uutisen, jossa kerrottiin Rakennusyhtiö SRV:n valehdelleen tiedotusvälineille. Tuomittava teko, mutta oikeuttaako aprillipäivä valehtelemaan lehdenlukijoille?

Mutta palataanpa itse otsikkoasiaan eli Kanada-maljaahan kalisteli edellisellä kaudella kohtuullisen näyttävin menoin Porin Ässät ja nyt meillä on täydet mahdollisuudet säilyttää tuo kyseinen kannu edelleen Satakunnassa, kun Rauman Lukko ottaa mittaa jäljellä olevista vastustajistaan. Niin sitähän minä vaan, että Tere Tulemast porilaiset tekin mukaan huutamaan Lukko ensin finaaliin ja sieltä edelleen Suomenmestariksi. Ja katson, että tämä vetoomus ei ole kohtuuton ainakaan, kun muistelee, miten myös raumalaisen kiekkokansan ”patasydämet” alkoivat viime vuonna sykkiä siinä vaiheessa, kun Lukolla ei enää itsellään ollut panoksia finaaliotteluihin.

Tätä kirjoittaessa Tappara on juuri kaatanut välierien avauksessa Lukon viimeksi mainitun sortuessa jäähyihin, mutta usko on edelleen luja. Ja saipahan samalla Jutilakin vielä kerran tällä kaudella ”rillata”. Neljä seuraavaa pinnaa kotiin ja kohti finaalia. Otetaan vain kovemmalla älämölöllä se kuudes pelaaja (lue yleisö) kentälle ja Kanada-malja säilyy Satakunnassa.
Mitäs vielä keksis, muuta kuin, että on ilmoja pidellyt? Ai niin, saa sieltä rakkaasta naapurikaupungista muutenkin täällä Raumalla pikkusen useammin vierailla. Lähiaikoina siihen tarjoaisi Lukon torijuhlien lisäksi syyn muun muassa vappumarssi tai vaikkapa SAK:n Rauman Paikallisjärjestö ry:n 28.4 järjestämä yleisötilaisuus, jossa työministeri Ihalainen on tavattavissa. Laitetaan yhdessä satakuntalaiset rinnat rottingille!

Jari Mäki-Korte

4.4.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva