Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Metallin Aalto Porissa: Työmarkkinoiden rauha on näennäistä

Kuva: Metallin Aalto Porissa: Työmarkkinoiden rauha on näennäistä

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Riku Aalto (sd) pitää tuomittavana työantajien kasvavaa ahneutta, kun jopa ennätystuloksia tahkoavat firmat ilmoittavat lomautuksista tai irtisanomisista.

Porin metallitehtaan työväen ammattiosaston 70-vuotisjuhlissa vieraillut Aalto pitää viime syksyn työmarkkinaratkaisun seurauksena työmarkkinoille syntynyttä rauhaa vain näennäisenä, koska työnantajapuoli käyttäytyy tavalla, joka ei hänen mielestään kuulu sopimusyhteiskuntaan.

- Tuskin keneltäkään on jäänyt huomaamatta voimakas trendi, työnantajan ahneus. Mikään ei tunnu riittävän, kun itselle tai muille omistajille pitää repiä lisää voittoja lyhytnäköisellä toiminnalla. Samaan aikaan, kun väkeä irtisanotaan tai lomautetaan, johto on itse nostamassa miljoonien optioita firmasta, Riku Aalto sanoi.

Työmarkkinajärjestöjen välillä on käynnistymässä kaksi merkittävää neuvotteluprosessia, jotka koskevat työmarkkinoiden pelisääntöjä ja eläkejärjestelmän uudistusta.

Pelisääntöjä pohtivassa työryhmässä mukana oleva Aalto ei odota työstä kovin yksituumaista.

- Työantajat tuovat pöytään iänikuiset lakkosakkojen korotusvaatimuksensa ja laittomien lakkojen estämisen. Meillä palkansaajilla on vähän toisenlaisia kehittämistavoitteita työelämässä.

Samoin työnantajat rummuttavat vain alimman eläkkeelle siirtymisiän nostamista.

– Alaikärajan mekaaninen nostaminen ei kuitenkaan ratkaise yhtikäs mitään. Meidän lähtökohtamme on, että työelämäkeskusteluun on otettava mekaanisen eläkeiän nostamisen sijaan muun muassa työelämän kehittäminen ja työssä jaksaminen. Palkansaajajärjestöillä on tässä jäsenten vankka tuki, sanoi Aalto.

Jukka Vilponiemi

7.3.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva