Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jokisen eväät

Kuva: Jokisen eväät

Porissa on viime aikoina herätelty eri areenoilla keskustelua mm. siitä mistä kaupungissa voi keskustella ja osataanko keskustella sekä toinen keskustelu arvoista (Yle Satakunta). Tällainen keskustelu onkin aiheellista, sillä joskus tuntuu, että on karattu sivuraiteille.

Junneliuksen palatsissa järjestettiin kutsuvieraille tarkoitettu tilaisuus siitä, saako ja osataanko Porissa keskustella. Tilaisuuden pääjärjestäjänä oli kaupungin tiedostuspäällikkö Tapio Furuholm, mutta tilaisuuden ideanikkarina on ymmärtääkseni ollut myös ikuinen ideoija Jyrki Kangas.

Tilaisuuteen oli pyydetty viitisentoista lyhyen puheenvuoron käyttäjää eri aloilta: mediaa, virkamiehiä, poliitikkoja, kulttuurin toimijoita ja olipa joukkoon eksytetty pari ihan tavallista joskin aktiivista kuntalaista.

Parituntisen tilaisuuden annista voidaan olla monta mieltä, mutta ehkä se avasi hieman näkemyksiä porilaisen keskustelun tasosta.

Käytin itsekin pyydetyn puheenvuoron, jossa katsoin, että kyllä Porissa saa ja pitää keskustella, ja täällä myös keskustellaan. Kokonaan toinen asia on keskustelun taso, joka ei läheskään aina ole laadukasta rakentavasta puhumattakaan.

Erityisesti verkossa tai tekstaripalstoilla esitetään nimettöminä puskista usein mukamas totuutena väittämiä, jotka ovat puuta heinää. Perätöntä tietoa välitetään joko tieten tai tietämättä. Tätä tapahtuu erityisesti, kun puhutaan kunnallishallinnosta ja -politiikasta. Ja ainakin osa lukijoista uskoo.

Erityisesti tuossa keskustelussa häiritsee ilkeys. Asioista saa ja pitää olla eri mieltä, mutta kun vastaväitteet ovat nimettömiä ilkeyksiä, siitä jää paha maku.

Mutta kyllä lehdistökin osaa hämmentää. Olen väittänyt ennenkin ja uskallan välittää edelleen, että erityisesti Satakunnan Kansa pelaa Porin kunnalliselämää koskevassa uutisoinnissa välillä tarkoitushakuista peliä. ja kohteena ovat sosialidemokraatit.

Samaisessa tilaisuudessa taisi kuitenkin selvitä syykin tähän demarivastaisuuteen. Valtuustosaliin oli pyydetty puheenvuoro myös Satakunnan Kansan entiseltä päätoimittajalta Jouko Jokiselta, jota näköjään pidetään Porissa edelleen jonkinlaisena guruna, vaikka hän on jo useita vuosia ollut Tampereella Aamulehden päätoimittajana.

Jokinen nimittäin sanoi että valta Porissa on edelleen sosialidemokraateilla. Siksi demarien on oltava median hampaissa. Hän näyttää unohtaneen, että Pori on nykyisin porvarienemmistöinen ja esimerkiksi kaupunginhallituksen puheenjohtajuus on kokoomuksella.

Jokinen ilmaisi pitävänsä porilaisia työväenyhdistyksiä jonkinlaisena hämäräperäisenä verkostona. Näyttää siltä, että Jokisen eväät säilyvät Puuvillassa, vaikka päätoimittajat vaihtuvat.

Mitähän Jouko Jokisen demarivastaisuudesta sanoisi nyt se tamperelainen demarirouva, joka joskus soitti minulle ja kysyi, että onko Jokinen demari, kun hän puhuu Tampereella niin mukavasti. Arvatkaa, mitä vastasin silloinkin.

Jotkut muuten ovat pitäneet kyseistä keskustelua Tapio Furuholmin (vas) vaalitilaisuutena. Puhdistettakoon hänet siitä synnistä.
Vaikka Furkka on osannut poliittiset juonet Teiniliiton ajoilta lähtien, niin hänkään ei ole niin juoni, että järjestäisi suljetun vaalitilaisuuden, jossa osanottajat ovat kaikkea muuta kuin vassareita. Siihen ei uskonut edes hänen taisteluparinsa kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, joka myös osallistui keskusteluun.

Furuholm itse myönsi tilaisuudessa, että osanottajat eivät äänestäisi häntä edes osuuskauppavaaleissa.

Jukka Vilponiemi

7.3.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva