Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kankaanpään demarit empivät Lavia-liitosta

Kankaanpään valtuuston demariryhmä on tällä hetkellä empivällä kannalla Lavia-liitoksen kanssa. Kankaanpään ja Lavian päättäjät ovat alkuvuoden vääntäneet ahkerasti omia liitosneuvotteluitaan samaan aikaan kun virallinen kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen toteuttaa erityistä kuntajakoselvitystä Lavian ja Porin välillä.

 

Ministeriö suunnittelee Lavian liittämistä Poriin jo vuoden 2015 alusta. Taloudelliset perusteet, muun muassa 4 miljoonan euron porkkanarahat ja parempi kantokyky puhuvat Porin puolesta. Jos Lavia liittyisi Kankaanpäähän porkkanaraha olisi puolet pienempi, eli 2 miljoonaa euroa. Toiminnalliset seikat ja maantieteelliset etäisyydet kääntävät vaakakuppia kuitenkin Kankaanpään suuntaan.

Kankaanpään demarien näkökulmasta lavialaisten palvelujen ja koulutusyhteistyön säilyttäminen on kannatettavaa, mutta tylyt ehdot ja talousluvut pistävät empimään.

- Ryhmämme on koko ajan suhtautunut myönteisesti kuntaliitoksiin. Lavian liittyminen Kankaanpäähän olisi ensimmäinen askel Pohjois-Satakunnassa, mutta rahaa pitäisi löytyä jostain enemmän.

- Tämä on vaikea kysymys. Idealisti minussa sanoo, että Lavian liitos Kankaanpäähän on hyvä asia, mutta realistin tukka nousee pystyyn numeroita katsellessa, demariryhmän puheenjohtaja ja Kankaanpään valtuuston toinen varapuheenjohtaja Katri Kujanpää summaa.

Maanantaina Kankaanpään taidekoululla vieraillut opetusministeri Krista Kiuru (sd.) totesi olevansa henkilökohtaisesti sitä mieltä, että Lavia kuuluu Pohjois-Satakuntaan.

- Olisi outoa, jos Kankaanpään ja Lavian välinen toimiva yhteistyö muun muassa koulutusasioissa rikottaisiin. Pohjois-Satakunta pitää säilyttää yhtenäisenä ja Kankaanpää sen keskuksena.

Kiuru patisti Kankaanpään ja Lavian päättäjiä ja virkamiehiä toimimaan nopeasti, jotta heillä olisi esittää realistinen vaihtoehto kuntajakoselvittäjä Arto Saarisen selvitykselle. Kiuru kuitenkin muistutti, että Kankaanpään on silti tarkkaan mietittävä omaa kantokykyään ja mahdollisuuksiaan ottaa vastaan Lavian kaltainen kriisikunta.

Maarit Kautto

21.2.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva