Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

STX ja Rauman kaupunki sopimukseen telakka-alueesta

Rauman kaupunki ja STX Finland Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla Rauman kaupunki ostaa STX Finland Oy:ltä Rauman telakan maa-alueen, rakennukset, rakennelmat ja irtaimiston 18,1 miljoonalla eurolla.

 

Kaupan yhteydessä solmittiin lisäksi kaksivuotinen yhteistyösopimus, jonka avulla telakka-aluetta kehitetään yhdessä, ja varmistetaan yhteistyö Rauman telakka-alueen toimijoiden ja Turun telakan kesken. STX Finland Oy jää osaan alueesta vuokralaiseksi kesäkuun 2014 loppuun saakka viedäkseen loppuun kaksi käynnissä olevaa laivaprojektia.

Kaupunginjohtaja Kari Koski on erittäin tyytyväinen, että pitkä neuvottelurupeama saatiin onnistuneesti maaliin. ”Telakka-alueen hankinnalla kaupunki pystyy luomaan raskaan konepajateollisuuden kilpailukykyisen teollisuuspuistoympäristön sekä turvaamaan kasvavien meriteollisuusyritysten toiminta-edellytyksiä ja sitä kautta vaikuttamaan positiivisesti alueen työllisyyteen”, kaupunginjohtaja Koski sanoi.

Rauman kaupunki ja STX Finland käynnistivät telakka-alueen kauppaan tähtäävät neuvottelut pian sen jälkeen, kun yhtiö oli syyskuun puolivälissä tehnyt päätöksen Rauman telakan lopettamisesta.

Kaupungin tavoitteena on yhteistyökumppaneineen perustaa telakka-alueelle raskaan konepajateollisuuden teollisuuspuisto, Seaside Industry Park. Teollisuuspuistoon sijoittuvat yritykset saavat kilpailuetua toistensa läheisyydestä ja merenrannalla olevasta vahvasta infrastruktuurista sekä läheisestä yhteistyöstä tutkimuslaitosten kanssa.

Rauman kaupunginhallitus kokoontui keskiviikkoaamuna ylimääräiseen kokoukseen ja hyväksyi sekä kaupan että yhteistyösopimuksen. STX Finlandin hallitus hyväksyi kaupan aiemmin maanantai-iltana. Rauman kaupungin taholta kauppa realisoituu lopullisesti kaupunginvaltuuston lainvoimaisella päätöksellä. Valtuuston asialistalla asia on ensi maanantaina 27.1.2014. Kaupunki ei tarvitse ostoa varten ulkopuolista rahoitusta, vaan rahoitus voidaan järjestää talletuksia pienentämällä ja kaupungin kassavaroja käyttämällä.

22.1.2014 11:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva