Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tie Tampereelle

Kuva: Tie Tampereelle

Tänään ilmestynyt Uusi Aika on ensimmäinen, joka painettiin Tampereella, jossa lehti painetaan tästä eteenpäin Pirkanmaan Lehtipaino Oy:n painossa. Se kuuluu samaan konserniin kuin Porin Mikkolassa toimiva Sata-Pirkan Painotalo Oy, jossa Uusi Aika painettiin tähän asti.

Sata-Pirkan Painotalo perustettiin viime keväänä konkurssiin menneen Allatum Oy:n jatkajaksi. Allatum taas oli puoliksi Kehitys Oy:n ja Turun Sanomien omistama lehtipaino. Kehitys Oy ei ole sen jälkeen ollut mukana kirjapainotoiminnassa. Muutama vuosi sittenhän Kehitys myi oman kirjapianonsa porilaiselle Brand Id:lle
Nämä kaikki koukerot kertovat siitä, millaisessa murroksessa graafinen teollisuus ja koko sanomalehtiala tällä hetkellä on.

Uuden Ajan tie Tampereelle ei kuitenkaan nyt johdu ainakaan suoraan tästä murroksesta.

Kun Satakunnan Kansan painatus siirtyi Porista Tampereelle, syynä oli se, että sen omistaja Alma-konserni rakensi uuden lehtipainon Tampereelle, jonne konserni keskitti lehtiensä painamista ja sulki Porin Mikkolassa sijainneen painonsa.

Uusi Aika sen sijaan painetaan nyt Tampereella siksi, että postia jakava Itella käytännössä pakotti meidät siihen. Paitsi että Itella nosti melkoisesti jakeluhintojaan, se myös edellytti, että postin päiväkannossa jaettavat lehdet ovat Tampereen jakelukeskuksessa jakelua edeltävänä iltana kello 21. Satakuntaan jaettava postihan kiertää Tampereen kautta.

Uusi Aika jaetaan suurimmaksi osaksi tilaajille varhaisjakeluna niin, että ostamme palvelun joko suuressa osassa Satakuntaa Alma-Manu Oy:ltä (Satakunnan Kansan jakelu) tai Rauman seudulla Länsi-Suomelta. Varhaisjakelussakin on välillä meistä riippumattomia häiriöitä. Jos lehteä ei perjantaiaamuna tule, pitää tilaajan ilmoittaa siitä varhaisjakelun päivystykseen. Palvelun tuottaja on velvollinen toimittamaan lehden jälkikäteen.

Joitakin satoja lehtiä kannetaan tilaajille kuitenkin postin välityksellä päiväkannossa sinne, missä nämä varhaisjakelut eivät toimi. Taataksemme perjantaina ilmestyvän lehden jakelun samana päivänä myös postin välityksellä oli varminta siirtää painatus Itellan viereen Tampereelle.

Vaihtoehtona toki olisi ollut se, että lehti painetaan edelleen Porissa, mutta lehden sisällön pitäisi olla valmiina jo hyvissä ajoin torstaina päivällä, jotta se ehditään painaa ja vielä kuljettaa Tampereelle ennen kello 21:tä. Nyt riittää, että lehti valmistuu torstai-iltana, jolloin voimme välittää lukijoille perjantaina mahdollisimman tuoretta aineistoa.

Tässä syy rautalangasta väännettynä.

Pari lehtemme tilaaja on peruuttanut tilauksensa vastalauseeksi sille, että Uuden Ajankin painatus siirtyy Tampereelle.
Protestin osoite on kuitenkin väärä. Se pitäisi osoittaa Itellalle. Protesti on turhaa siksikin, että painatuksen siirtäminen Porista Tampereelle ei vie Porin painosta yhtään työpaikkaa, ja Sata-Pirkan Lehtipainon johto itse asiassa toivoi painatuksen siirtämistä Tampereelle.

Uuden Ajan ulkoasuun painopaikan muutos ei vaikuta. Lehti ilmestyy edelleen kerran viikossa perjantaisin eurotabloidina. Pyrimme toki koko ajan kehittämään lehden ulkoasua ja sisältöä niin, että lehti kiinnostaa lukijoita tänäkin vuonna 2014.

Hyvää tätä vuotta!

Jukka Vilponiemi

10.1.2014 09:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva