Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Suomalaisessa jääkiekossa saadaan aikaan ihan mukavia uutisia vaikka neulansilmästä. Nyt rakennetaan CHL-liigaa, joka tarkoittaa sitä, että viimeinkin pystyttäisiin perustamaan, jalkapallosta tuttu, Mestarien Liiga jääkiekkoon. Mutta kun perustajaseuroja Suomesta katsoo, niin hyvä jos päästään edes jalkapallon Eurooppa-liigan tasoon. Jalkapallossa pelkästään Eurooppa-liigaan pääsyyn tarvitaan kunnioitettava sijoitus oman maan sarjassa tai sitten sijoittuminen Mestarien liigan alkulohkossa vähintään kolmanneksi. Tai sitten pudotaan jo alkuvaiheessa kuin eno veneestä, mutta yritetään seuraavana vuonna – jos mukaan päästään – voittaa edes yksi peli!

Mitään ei jalkapallossa tule vain sen takia, että seura on perustamassa CHL-liigaa, joka kaiken järjen mukaan tulisi Champions Hockey Leaguen lyhenteeksi, jääkiekossa paikka tulee kuin manulle illallinen! Mutta vielä on matkaa suureen urheilujuhlaan vähintään yhtä paljon kuin Huuhkajilla MM-turnaukseen. Eli KalPa ja TPS ovat mukana vuodesta toiseen, koska kerran ollaan perustajaseuroja.

Mestarien liigan johtoelimessä Suomea edustaa HIFK:n porilaislähtöinen puheenjohtaja Timo Everi, joka on muuten kova heppu. Jotenkin nyt Harry Harkimon purnaus siitä, että Jokerit olisi halunnut olla mukana perustamassa CHL:ää, jää sivurooliin. Jokerien pitää hoitaa KHL-hommansa ensin kuntoon, eikä pyrkiä joka mestaan vain siksi, että siitä voisi saada joko ruplia tai euroja, tai ihan Sveitsin frangeja!

Jokerien lähtö Venäjän sarjaan vie sen pois tietenkin SM-liigaseurojen ryhmästä. Nyt ollaan siinä pisteessä, että ensi kaudeksi Jokerien liigapaikka pitää täyttää. Kalervo Kummolan mukaan paikkaa ei ole luvattu Vaasan Sportille, kuten Urheilusanomat/IS uutisoi vankalla tietämyksellä.

Pohjanmaan talousalue (siis etelä-, keski- ja pohjois- Pohjanmaa) pystyy kyllä elättämään yhden liigaseuran, mutta kyllä kai muilla Mestis-seuroillakin on sanansa sanottavana. Ja onhan Oulun Kärpät jo Pohjanmaan seura!

Vaasan Sport olisi siis ensi kauden liigajoukkue, vaikka se ei tällä kaudella edes voittaisi Mestiksen mestaruutta! Sen jälkeen SM-liiga taas ehkä suljettaisiin, mutta siihen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kummola ei tule suostumaan. Vaan mitä liitto ja Kale voivat tehdä estääkseen liigan uuden sulkemisen, kas siinä pulma?

Jarmo Liuhala

Lue koko kolumni 13. joulukuuta Uudesta Ajasta

13.12.2013 09:16

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva