Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SD-seminaari: Soten nykyjärjestelmä surkea – uudistus sekava häkkyrä

Sote-soppa oli hämmennettävänä viime viikonvaihteessa Karviassa, kun Satakunnan Sosialidemokraatit piti piirikokouksena yhteydessä sote- ja kuntarakenneseminaarin. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman kehui hallituksen suunnitelmia, kun taas maakunnalliset toimijat sairaanhoitopiirin johtaja Ahti Pisto ja maakuntajohtaja Pertti Rajala lyttäsivät sote-uudistuksen.

 

- Kehutaan, että nykyinen kuntayhtymiin perustuva sote-malli on hyvä ja toimiva. Minä sanon, että se on surkea. Terveyserot suomalaisten välillä kasvavat, ja 80 prosenttia asuu kunnissa, joissa ei pääse moneen viikkoon tai kuukauteen lääkärille. Backman kysyi, ovatko sairauksien hoitajat lopulta parhaita mahdollisia edistämään terveyttä.

Hän ei ottanut kantaa esimerkiksi siihen, voidaanko Rauman seudulle muodostaa oma sote-alue, vai muodostuuko Satakuntaan vain yksi Porin vastuulle rakennettava sote-alue.

Kommentissaan Satakunnan sairaanhoitopiirin johtaja Ahti Pisto (sd) toisti sairaanhoitopiirin kannan sote-uudistukseen. Sen mukaan erikoissairaanhoidon ja sosiaalipalvelujen järjestäjänä toimii Satakunnan sairaanhoitopiiri. Toisin sanoen sairaanhoitopiiri vastustaa sote-uudistusta hallituksen kaavailemassa muodossa.

- Sote-uudistus on hallinnollinen sekava häkkyrä, Pisto sanoi ja uskoi, että seuraavat eduskuntavaalit estävät tämän sote-uudistuksen toteutumisen.

Satakuntaliiton maakuntajohtaja Pertti Rajala (sd) vertasi hallituksen sote-uudistusta satuun keisarin uusista vaatteista. Tällä uudistuksella ei ole hänen mukaansa vaatteita.

Satakunnan Sosialidemokraattien syyspiirikokous teki Karviassa piirihallituksen kokoonpanoon vain yhden muutoksen, kun Markku Reunanen Köyliöstä vaihtui Ashton Peasleyhyn Huittisista.

Piirihallitukseen vuodeksi 2014 valittiin yksimielisesti Marjo Justén (Rauma), Sirkka Mantere (Rauma), Ashton Peasley (Huittinen), Mika Rouhiainen (Kokemäki), Rauli Taimi (Pori), Matti Tervakangas (Siikainen), Heli Tomminen (Harjavalta), Marika Uimaluoto (Merikarvia), Ari Vaitiniemi (Pori) ja Soili Veijonaho (Eurajoki).

Piirin puheenjohtajisto valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan, ja puheenjohtajien kausi ei ollut nyt katkolla. Puheenjohtajana jatkaa Harri Lehtonen Eurasta, ensimmäisenä varapuheenjohtajana Kalle Leppikorpi Raumalta ja toisena varapuheenjohtajana Diana Bergroth-Lampinen Porista.

Satakunnan sosialidemokraattien ”Pieniä tekoja – suuria juttuja”-palkinnon sai Pomarkun Työväenyhdistys. Palkinnon otti vastaan yhdistyksen puheenjohtaja Olavi Leppänen.

Jukka Vilponiemi

22.11.2013 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva