Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hunajaa Porin puhelinvaihteelle, suolaa Kankaanpään seurakunnalle

Satakunnan Journalistit jakoi tänä vuonna hyvän tiedottamisen hunajapurkin Porin kaupungin puhelinvaihteelle ja huonon tiedottamisen suolasalkkarin Kankaanpään seurakunnalle.

 

Satakuntalaistoimittajat halusivat tänä vuonna antaa tunnustusta henkilöille, joiden työtä toimittajat arvostavat, vaikka heitä ei juurikaan virallisissa palkintopuheissa mainita: Porin kaupungin puhelinvaihteen työntekijöille. Puhelinvaihteessa työskentelee kahdeksan alansa rautaista ammattilaista. He palvelevat uutterasti etsien vastauksia mitä moninaisimpiin kysymyksiin. He hakevat vaikka kannonnokasta jonkun langan päähän tai selvittävät, onko asianomainen töissä, lomalla vai missä.
– Tässä työssä tarvitaan rautaista paikallistuntemusta. Tämä on pitkän linjan asiakaspalvelua. Kun joku tänne soittaa, hänen pitää saada apua, kertoo hunajapurkin maanantaina vastaanottanut Porin kaupungin puhelinvaihteen toimistoesimies Elina Tasku.
Huonon tiedottamisen suolasalkkarin satakuntalaisjournalistit antavat Kankaanpään seurakunnalle. Toimittajat ihmettelevät seurakunnan muutama vuosi sitten kirkkoherra Keijo Rainerman johdolla tekemää päätöstä, että seurakunnan kirkkoneuvoston ja valtuuston esityslistoja ei julkisteta etukäteen. Tiedotusvälineille lähtevät vain kansilehtien asialuettelot. Satakunnan Journalistit ei ymmärrä Kankaanpään seurakunnan nuivaa suhtautumista avoimeen, läpinäkyvään tiedonvälitykseen, jolloin myös tavalliset seurakuntalaiset saisivat tietää, minkälaisia päätöksiä oma kirkko on tekemässä.
Toimittajat siteeraavat Rauman seurakunnan viestintästrategiaa: ”Koska julkisuuden merkitys tulee kasvamaan entisestään kirkon työssä, tulee sen myös entistä tehokkaammin hyödyntää median mahdollisuuksia”.
Kankaanpään seurakunnan kirkkoherra Keijo Rainerma oli hämmentynyt kritiikistä:
– Minulla on ollut sellainen käsitys, että lähetämme tiedotusvälineille ihan samanlaisen esityslistan kuin neuvoston jäsenille, eikä pelkän asialistan. Selvittelen asiaa, ja pyrin hoitamaan sen, lupasi Rainerma.
Satakunnan Journalistit ry on jakanut hunajaa ja suolaa vuodesta 1988.

27.8.2013 15:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva