Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Valtakunnallinen Koulurauha julistettiin Porissa

Suomen kouluihin julistettiin koulurauha tänään keskiviikkona 21. elokuuta Porissa. Julistus aloittaa lukuvuoden 2013-2014 Koulurauha-ohjelman.

 

Hyvät käytöstavat ja rohkeus olla oma itsensä nousevat esille tämän lukuvuoden Koulurauha-ohjelmassa. Porilaiskoulujen oppilaat ovat nostaneet kouluvuoden teemaksi omat mielipiteet sekä tutustumisen uusiin ihmisiin. Harjoittelemalla mielipiteen ilmaisemista vahvistetaan itsetuntoa niin, että uskalletaan olla myös erilaisia.
Hyviin käytöstapoihin kuuluu, että osataan tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa toista kunnioittaen. Näitä taitoja on hyvä harjoitella myös koulussa.
– Haluamme muistuttaa oppilaille, että kaikki ovat erilaisia ja on tärkeää, että kaikki saavat olla omia persooniansa. Oman mielipiteen ilmaiseminen haluttiin teemaksi siksi, että oppilaiden on hyvä oppia pitämään kiinni omista ajatuksistaan, kun suuressa joukossa puhutaan asioista, kertoo Nicklas Nousiainen Björneborgs Svenska samskolanista.
– On tärkeää, että opettajat oppivat kuuntelemaan oppilaiden mielipiteitä, Adriann Nyman Noormarkun yhtenäiskoulusta täydentää.
Pilottikoulujen tukioppilaat ovat suunnitelleet mm. aamunavauksia oman mielipiteen tärkeydestä. Lisäksi kouluihin on suunniteltu oppitunteja siitä miten annetaan ja saadaan palautetta rakentavasti. Oppilaat ovat myös suunnitelleet tutustumiskäyntejä toisiin kouluihin. Tutustumiskäyntien tavoitteena on rohkaista oppilaita tutustumaan uusiin ihmisiin.

Tämän vuoden Koulurauha-kilpailu haastaa koulut pohtimaan yhdessä oppilaiden kanssa kaveritaitoja. Tarkoituksena on, että koulussa käydään keskustelua siitä, mistä on hyvät kaveritaidot tehty ja miten niitä voi harjoitella ja tukea.
Itse kilpailussa koulujen tulee suunnitella tapahtuma, jossa harjoitellaan tai tuetaan oppilaiden kaveritaitoja. Tapahtuma voi olla esimerkiksi oppitunti, aamunavaus tai vanhempainilta. Kilpailuaika on 21.8.–20.12.2013. Parhaat tapahtumaideat palkitaan 500 euron stipendillä.
Koulurauha-ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhdessä Opetushallituksen, poliisin, Folkhälsanin ja Suomen Vanhempainliiton kanssa toteuttama ohjelma, jonka tavoitteena on, ettei ketään kiusattaisi, ettei kukaan jäisi yksin ja että jokainen oppilas voisi kokea olevansa oman kouluyhteisönsä tärkeä ja hyväksytty jäsen.
Koulurauha-ohjelmaa on toteutettu peruskouluissa ympäri Suomen. Ohjelmaa lähdetään nyt viemään myös toiselle asteelle. Koulurauha on julistettu vuodesta 1990 lähtien.

21.8.2013 13:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva