Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Työ liikkuu vapaasti

Viime aikoina on vaikuttanut siltä, että työ tosiaan liikkuu niin vilkkaasti tässä vapaassa maailmassa, että se on vallan katoamassa näköpiirin rajan taa… Alun perin tosin muistaakseni työn rajoittamattomaan liikkumisvapauteen liittyi lupaus, että myös työntekijällä on oikeus liikkua lähes minne vain nykymaailmassa.

 

 Mutta kilpajuoksun työpaikan kanssa on työntekijä jo aikaa hävinnyt, ihan fysikaalisista syistä. Ihminen on materiaa, lihaa ja verta, hänellä on ehkä perhe ympärillään ja yllään katto, jopa omaksi = velaksi ostettu. Täysin vapaasti voi liikkua vain olento, jolla ei ole mitään sosiaalisia siteitä, "kirjaton, karjaton mies", jolla ei ole aikomustakaan esimerkiksi koskaan pariutua ja lisääntyä. Ja jolle riittää mahapalkka ja suojaksi parakin laveri.

 Tosin ei noitakaan välttämättä saa, jos työ on suinkin mahdollista teettää automaattisesti robotilla! Ei niin kallista automaattia ole vielä suunniteltukaan, ettei sitä hankittaisi, jos vain siten saadaan yt-neuvotelluksi ihmistyöntekijät ulos verstaasta.

 Joku yleisönosastokirjoittaja tallettamassani leikkeessä sanoo: "Suurimmat yhteiskuntien työttömyyden aiheuttajat ovat robotit ja koneet. Niiden tuottama hyöty jää robotin omistajalle. --- Robotit ja koneet pitää saada kunnon verolle…"

 Äläpä unta näe, arvoisa kirjoittaja! Nuorisoa hortoilee tumput suorina (huppu päässä) Etelä-Euroopan maissa jo 60 %:n verran populaatiosta, ja meilläkin luku kasvaa uhkaavasti. Eikä asiaa auta, vaikka olisi maisterinpaperit takataskussa. Nuorisomellakat ovat jo levinneet vakaaseen naapuriimme Ruotsiin. Vain suomalainen jähmeys ja pidättyvyys sekä maahanmuuttajalähiöidemme suhteellinen pienuus ovat esteenä sille, ettei Suomi kohta ole samassa tilassa.

Suuryrittäjien EK sanelee, vastoin hallituksen toivetta, palkkamalttia eli nollalinjaa niille, joilla työpaikka vielä on  - En tiennyt, itkeäkö vai nauraa lukiessani paikallisten lehtien julkaisemia "näppykommentteja" Porin JHL:n toukokuisesta lakosta. Voi tyhmyyden ylistystä - sekä Suomen historian tosiasioiden tuntemuksen täydellistä puutetta!

Näpyttelijät ilmeisesti kuvittelivat, että meidän (vielä!) nykyisin nauttimamme etuudet, kuten 8 tunnin työpäivä, eläke, vuosiloma, sosiaalituet, ammattiosastoon liittymisoikeus, on annettu aikanaan hyvästä tahdosta. Ehei! On oltu lakossa ilman "liiton tukea" viikkokaupalla, on hävitty 95 vuotta sitten hirmuinen sisällissota, on kärsitty 1930-luvun ahdistavat ajat. Ja jokunenkin lapsi on ihan oikeasti kärsinyt nälkää koko lapsuutensa, ilman haavettakaan mahdollisuudesta mennä kouluun…

Hankkikaapa valistusta, tutustukaa historiaan, hyvät ihmiset!

    Rauni K Virtanen

(nosto)
Täysin vapaasti voi liikkua vain olento, jolla ei ole mitään sos

16.8.2013 09:26

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva