Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Urpilainen: Turvaverkkoja ei ajeta alas

Kuva: Urpilainen: Turvaverkkoja ei ajeta alas

SDP:n puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan edessä olevat rakenteelliset uudistukset eivät tarkoita sitä, että yhteiskunnan turvaverkkoja ajettaisiin alas ja hyvinvointiyhteiskuntaa purettaisiin. SDP:lle uudistukset tarkoittavat hänen mukaansa kannustavaa sosiaaliturvaa ja pyrkimystä parempaan julkiseen palveluun.

SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Lahdessa puhunut Urpilainen piti Suomen talouden tilaa vakavana.

Suomen taloutta vaivaa hänestä syvä kolmoishaaste: teollisuudessa on käynnissä uuvuttava rakennemuutos, suhdannetilanne on vaikea ja lisäksi haasteena on kestävyysvaje.

- Me olemme tänään vaikeammassa tilanteessa kuin 1990-luvulla. Teollisuuttamme kohtaa paljon tuota aikaa kouriintuntuvampi rakennemuutos ja väestö on ikääntyneempää, hän muistutti.

Tarvittavat uudistukset tulevat Urpilaisen mukaan olemaan kipeitä. Ne tulevat olemaan vaikeita kaikille. Mutta uudistukset ovat välttämättömiä, mikäli Suomi halutaan nostaa jaloilleen.

- Työllisyysasteen parantamiseksi entistä useamman suomalaisen pitäisi olla entistä pidempään työn syrjässä kiinni. Meidän on parannettava työn ja sosiaaliturvan yhteensovittamista ja jatkettava kannustinloukkujen purkamista. Työuran alkupäässä on opintoaikoja nopeutettava, toisaalta ikääntyneiden työllisyysastetta pitää pystyä nostamaan.

Urpilainen totesi, että osalle poliittista kenttää rakenneuudistukset ovat koodisana hyvinvointiyhteiskunnan heikentämiselle, sosiaaliturvan ja julkisten palveluiden alasajolle. SDP:lle uudistukset eivät kuitenkaan tarkoita sitä. Uudistusten tulee olla oikeudenmukaisia.

Hän vetosi oppositiopuolueisiin, että ne tunnustaisivat kunta- ja sote-uudistusten tarpeellisuuden ja olisivat valmiita tekemään kunnissa ratkaisuja kuntalaisten parhaaksi. Niillä parannetaan paitsi palveluja  myös julkisen sektorin tuottavuutta. UA

12.8.2013 15:18

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva