Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

JHL: Subjektiivinen päivähoito-oikeus säilytettävä

Kuva: JHL: Subjektiivinen päivähoito-oikeus säilytettävä

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Suomi Areena on tänä kesänä laajempi kuin koskaan. Tapahtuma tarjoaa peräti 125 erilaista tilaisuutta, ja monisatapäinen keskustelijoiden joukko koostuu ministereistä, kansanedustajista, Euroopan parlamentin suomalaisista jäsenistä, kirkonmiehistä ja -naisista, kirjailijoista, urheilijoista, taiteilijoista – ja ay-väestä.

SuomiAreenan järjestävät 15.-19. heinäkuuta yhteistyössä MTV3 ja Porin kaupunki. Keskustelujen aiheet vaihtelevat nuorten syrjäytymisestä Syyrian hätään ja ruotsin kielen asemasta huippu-urheilun tilaan. Myös ammattiyhdistysliike on innolla järjestämässä keskusteluja.

Keskusteluttajana on esimerkiksi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry. JHL:n teltta on Suomi Areenan kansalaistorilla 15.–18. heinäkuuta. Keskiviikkona 17. heinäkuuta puhutaan varhaiskasvatuslaista ja torstaina 18. heinäkuuta aiheena on ”Päivähoito vai kotihoito, kumpi pienelle parempi”. JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta tenttii kansanedustajia.
 
Uutta varhaiskasvatuslakia ollaan kirjoittamassa, ja yhdeksi kiistaksi on valmisteluvaiheessa noussut subjektiivinen päivähoito-oikeus. Jarkko Elorannan mukaan JHL:n kanta on, että subjektiivinen päivähoito-oikeus pitää säilyttää.

– Lisäksi toivomme henkilökuntarakenteen säilyvän kutakuinkin sellaisena kuin se nyt on. Henkilökunnan osaamiseen ja ammattitaidon kehittämiseen on satsattava, Eloranta painottaa.

Eloranta on mukana myös SAK:n paneelikeskustelussa, jossa puidaan, mitkä ovat lähtökohdat tulevalle työmarkkinakierrokselle. Paneeli pidetään torstaina 18. heinäkuuta kello 12.15–13.30 Raatihuoneen puistossa. Keskustelijoina ovat Elorannan lisäksi Riku Aalto Metalliliitosta, Markku Jalonen Kuntatyönantajat KT:stä, Lasse Laatunen EK:sta, Lauri Lyly SAK:sta ja Ann Selin PAMista. Juontajana toimii Peter Nyman.

Jarkko Eloranta toivoo, että jokaisessa järjestössä kesän aikana mietittäisiin, mitä yhteisten asioiden eteen voitaisiin tehdä.
– Kaikki ovat perillä siitä mikä tilanne on ja mitä pitää tehdä, mutta keinoista kiistellään.

Kuntien ja valtion säästöt tuntuvat, osa kunnista on hyvin heikossa taloudellisessa jamassa, lomautuksia ja jopa irtisanomisia on odotettavissa.

Kuntarakenneuudistuksen Eloranta toteaa oleva pitempiaikainen lääke kuntien ongelmiin, mutta hän muistuttaa kaikkien kunta-alan työntekijäjärjestöjen toivovan, että rakenteelliset ratkaisut  tehtäisiin mahdollisimman nopeasti, jotta sen jälkeen saataisiin työrauha. Epäselvä tilanne aiheuttaa epävarmuutta.

Heli Kokko

28.6.2013 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva