Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Vuoden tässä vaiheessa tuntuu jopa oudolta palata aiheeseen nimeltä jääkiekko, mutta kun rapakon takana on vasta nyt saatu ratkaistua Stanley Cupin voittaja ja sunnuntaina on vuorossa varaustilaisuus, jonka aikana nähdään onko Suomessa kehittynyt – Meidän Pelistä huolimatta – sellaisia jääkiekkonuoria, joilla on pelaaja-agenttien mukaan reagointikykyä, luisteluvoimaa, kaksinkamppailutaitoa ja ennen kaikkea kykyä pelata eteenpäin. Sellaisista eväistä on tuleva NHL-tähti tehty! Kuullostaa jotenkin erilaiselta kuin meidän pelin viivelähdöt. Eivät nekään haitaksi ole, mutta eivät selkäytimeen jääneinä myös mikään valintaetu.
Jotenkin on sellainen kutina, että Tapparan Aleksander Barkov varataan varmuudella ensimmäisellä kierroksella ja saattaa varausnumero olla pienempi kuin metsurin sormien määrä. Barkov ei pelannut SM-finaaleissa loukkaantumisen takia ja se saattoi olla Ässien kannalta merkittävä etu, tai totta kai oli. Tapparan Porin vierailujen aikana viime kauden mittaan Aleksander osoittautui todella henkisesti myös vahvaksi kaveriksi. Sen kyllä huomaa kun naamatusten keskustelee!

 

Jotain samaa on myös KalPan Artturi Lehkosessa, mutta ikään kuin pienemmässä paketissa. TPS:n Rasmus Ristolainen on myös tyrkyllä pienellä varausnumerolla. Yksi suuri ero näissä pojista on verrattuna esimerkiksi Mikael Granlundiin ja Sami Vataseen. Se on miehen koko. Ristolainen on 192-senttinen oikealta laukova pakki, Barkov on 188-senttinen leftin hyökkääjä, jonka laukaus lähtee kyllä mistä tahansa. Tässä mielessä Lehkonen on pieni (179), mutta sisua löytyy. Ollaan kuulolla sunnuntaina.


Leijonien Sotshin olympiakisojen päävalmentaja Erkka Westerlund on nimennyt todella suuren ehdokasryhmän ja kun nimilistaa katsoo, niin on kuin tarkastelisi jääkiekon Hall of Famea! Ei listalta sentään Jari Kurrin ja Esa Tikkasen nimeä löytynyt, eikä myöskään Ville Niemisen.

Mutta löytyi Teemu Selänne. Jos Teemu on leirityksessä, se tietää myös sitä, että hän jatkaa Anaheimissa. Ihan putosi kivi sydämeltä! Maalivahteja on mukana peräti kahdeksan, joten Miikka Kiprusoff lopettaa uransa kun ei listassa ole. Nimet Sami Salo, Kimmo Timonen ja Toni Lydman kertovat paljon varttuneemmalle väelle. Ennen kaikkea yllättää päällikkö Olli Jokisen mukaan tulo.
Kieltämättä myös hämmentäjä Jarkko Ruutu on yllätys listalla. Otetaan silti esiin vähän tutumpia leiriläisiä. Antti Raanta, Petri Vehanen, Janne Niskala, Petteri Nummelin, Jesse Joensuu, Sakari Salminen ja Veli-Matti Savinainen. Kaikki parhaat ovat paikalla kun listalla on myös Jere Karalahti. Siinä nimiä jotka pelannevat helmikuussa olympialaisissa Mustanmeren rannalla.

On erittäin hienoa, että Yle lähettää suorina lähetyksinä jalkapallon Confederations Cupin ottelut Brasiliasta. Turnausta myös ensi vuoden jalkapallon MM-kisojen esikisoiksi kutsutaan. Paikalla ovat siis maanosien parhaat maat, vaikka Euroopasta olisi kyllä löytynyt Espanjan sekä Italian lisäksi todella kovia maita. Moni ihmettelee Tahitin mukanaoloa, mutta se edustaa Oseaniaa ja on päässyt mukaan pelaamalla, ja pudotti kisoista Uuden Seelannin sekä Australian! Tekihän Tahiti sentään yhden maalin, joka oli amatööreille unelmien täyttymys.

Koska kyse on näinkin merkittävästä turnauksesta, niin Yle olisi voinut satsata kunnolla myös kotistudion miehitykseen. Asiantuntijana on mukana Erkka V. Lehtola, joka on uransa aikana päässyt HJK:n valmennuspäällikön paikalta muutaman mutkan kautta ihan Kakkosen IF Gnistanin valmentajaksi. Hän ei millään malta pysyä asiantuntijan (?) roolissaan, vaan pyrkii jopa selostamaan lähetystä, niin että katsoja sekä kuulija tuntevat suurenmoista myötähäpeää!

Tosin keskiviikon välierässä Brasilia-Uruguay (2-1)asiantuntijana oli Martti Kuusela ja hän on Suomen kaikkien aikojen menestynein valmentaja – myös ulkomailla – joten siihen ei nokan koputtamista ja kohtuullisesti selvisi myös selostaja Simo Leinonen. Simo ei tee sitä kuten eräs selostajista ”ei ollut paitsio” ja ”pääseekö laukomaan” kommentteineen. Herran tähden, nämähän katsoja näkee itsekin!

Kentällä näimme maailman valiot. Pelaaja nimeltä Neymar da Silva Santos Junior eli tutummin Neymar jr on FC Barcelonan uusi huippunimi 57 miljoonan euron siirtosummalla, mutta jännää oli nähdä myös Napolissa nyt pelaava Edinson Cavani, jota kaikki Euroopan suurseurat tavoittelevat.

Kävin seuraamassa sekä maanantaina että tiistaina jalkapalloa Porin Stadionilla. Yhdeksästä maalista huolimatta en jostain syystä ollut näkemääni kovin tyytyväinen. Mutta se on todettava, että liki kaikkien porilaisten kättelemä Harri oli ajan tasalla.

Hänellä oli kumpanakin iltana päässään Chicago Blackhawksin lippalakki ja varsinkin tiistaina saimme kuulla miten Stanley Cup ratkesi lopulta Boston Bruinsin ja Tuukka Raskin 17 mustan sekunnin aikana. Tällaista on urheilu! Käykää katsomassa tänään pesäpalloa ja SM-pyöräilyä ja huomenna painonnostoa Leineperissä. Ette pety. Nyt seuraa sitten parin viikon tauko jutuissa, mutta ollaan tarkkana!

Jarmo Liuhala

28.6.2013 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva