Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Varsin sisukkaasti entiset hiihtäjät Jari Isometsä ja Harri Kirvesniemi pitävät kiinni puhtaudestaan, vaikka viereltä on kaatunut miestä kuin heinää. Viimeisin totuudenpuhuja oli Janne Immonen. Koko dopingsotku lähti aikanaan käyntiin STT:n uutisesta, jossa kerrottiin Jari Räsäsen puuhista dopingin parissa. Silloin Hiihtoliitto oli yhtenä miehenä ”kunniansa” perässä ja STT:n päätoimittaja sekä toimittaja Johanna Aatsalo-Sallinen saivat niin kutsutusti lähtöpassit ja vielä maksuja päällensä.

Nyt aletaan kuitenkin olla asian ytimessä. Tosiasia silti on, että näinkin vanha asia alkaa jo urheilua seuraavaa henkilöä rasittaa, koska asianosaisilla muisti palaa pätkittäin kuin Uuno Turhapurolla konsanaan. Tähän voi todeta, että kaikki ”tietävät” aineita käytetyn, mutta harvinaisen taidokkaasti on käytetty. Eli syyttäjällä on näyttövastuu. Siis Isometsä ja Kirvesniemi ovat putipuhtaita!
Eniten tässä vieläkin ihmetyttää miten Hiihtoliiton silloinen puheenjohtaja Esko ”mitä minuun tulee” Aho on koko ajan pysynyt pois myrskyn silmästä. Nyt harmittaa Lahden sotkun aikaan selityksiä antamaan joutuneen Paavo M. Petäjän puolesta! Ja silloinhan Isometsä otti syyn niskoilleen systeemillä yksi kaikkien puolesta. Toivottavasti tunnustuksen hintalappu tulee jotain kautta joskus julkisuuteen.

Aho siis onnistui Hiihtoliiton hommissa, kuten Keskustan puheenjohtajana sekä Nokian hommissa täsmälleen yhtä hyvin. Jäljelle jäi vain jotain selittämätöntä!

Kari-Pekka Kyrö todisti jälleen ja kertoi Isometsän sekä Kirvesniemen veriarvoista. Kyrö muuten pisti Ylen boikottiin, koska kanavan hiihtoasiantuntijana toimii Jarmo Punkkinen, jota Kyrö pitää myös doping-alan seremoniamestarina. Esimerkkinä oli taas Italian Manuela di Centa! Punkkinen oli silloin Italian päävalmentaja.

Ruotsin Jääkiekkoliitto lopetti Elitserienin eli pääsarjan ja pisti uudeksi nimeksi SHL eli Swedish Hockey League ja sama lyhenne ruotsinkielisessä versiossa. Ruotsin liitto kärsi kaksista peräkkäisistä lajin MM-kisoista peräti kolmen miljoonan euron tappiot. Vastaavasti Suomi paalasi näistä kaksista kotikisoista yhteensä noin kymmenen miljoonan euron voitot? Viime kevään kisoissa alkoi jo näkyä, ettei lätkähulluja suomalaisia voi loputtomiin uunottaa.

Ehkei tarvitse olla edes mikään valokaapeli, kun oivaltaa, että Jukka-Pekka Vuorisen poistuminen SM-liigan johdosta taitaa tarkoittaa myös SM-liigan nimen- ja organisaationmuutosta. Nelonen osti SM-liigan tv-oikeudet isolla rahalla, joten jännityksellä odotetaan millaiseen hintaan Nelonen Paketti sitten lopulta syntyy. Aika liki hintatasolla ”köyhät kyykkyyn ja eläkeläiset kans”?
Suomen SM-liiga muuttanee myös nimensä ja on jatkossa arvatenkin FHL? Ruotsalaiset kun ehtivät pölliä tuon S-kirjaimen! Tuo Äfvä tulee sitten Finlandiasta? Nyt voi jatkossa kanavilta seurata sarjoja, joiden nimet ovat NHL, KHL, SHL ja FHL!

Suurella mielenkiinnolla odotin, miten hämeenlinnalaista jääkiekkoa ihannoiva Urheilulehden itsensä jääkiekon Johtavaksi Analyytikoksi nimennyt Petteri Sihvonen reagoi siihen, että Leijonien uudeksi päävalmentajaksi, Sotshin olympiakisat ja tulevat Valko-Venäjän MM-kisat hoitavan Erkka Westerlundin jälkeen, palkattiin Kari Jalonen ja vielä kahden vuoden sopimuksella.
HPK-Petteri nosti Ari-Pekka Selinin, Jukka Jalosen ja Timo Lehkosen(?) jälkeen HPK:n kolmanneksi parhaaksi ajan saatossa, mutta silti Apo on luopio, koska lähti KHL:ään. Sihvonen vertasi seteliselkärankaisuuteen, kuten Sirkka, Meri ja Pekka aikoinaan.
Kari Jalosesta Sihvosen mielipide on, että ellei K. Jalonen muutu, Leijonat on tuhon tiellä. Kari kun on Pystysuunnan Jääkiekon osaaja. Isot kirjaimet sanoissa Meidän Peli ja Pystysuunnan Jääkiekko ovat maisteri Petterin ihan itse esiinpanemia! Siis taas höpistään pelikirjasta.

Kari Jalonen kuulemma vaatii Sihvosen mukaan joukkueeseensa menestyäkseen kaikki parhaat pelaajat. Orpo kysymys, olisiko K. Jalonen ollut sittenkin se oikea päävalmentaja Sotshiin, koska parhaat ovat paikalla?

Ja pystysuunnan oikeaoppista jääkiekkoa MM-kisoissa pelasi Sveitsi! Hävisi vasta finaalissa eka kerran Sedinin veljeksille.

Jukolan Viesti päättyi jälleen Kalevan Rastin voittoon. Todellisena amatöörien lajina pidetty suunnistus keräsi Jämsä-Jukolaan jälleen sellaisen osallistujamäärän, että varmasti kaikki metsän eläimet tykkäsivät.

Voittajajoukkueen nimet Philippe Adamski, Jan Prochazka, Fabian Hertner ja Thierry Gueorgiou kertovat seitsemästä veljeksestä jopa ostoryhmänä. Mutta oli mukana huikea määrä sellaisia, jotka olivat viestissä täydellä sydämellä sekä rakkaudesta suunnistukseen ja vielä maksoivat siitä!

Timanttiliigan lähetyksiä kommentoi Arto Bryggare. Hänen mielestään olosuhteet haittaavat aina. Kun Usain Bolt juoksi Bislettillä 200 metriä aikaan 19,78, niin aika oli Boltille vain kohtalainen. Artsi käyttää usein ja eri yhteyksissä urheilusuorituksista sanaa hurja!
Muistan taannoin kun Lapinlahden Linnut teki tv-ohjelmaa, niin pojat totesivat: ”On se hurja, kusi sähköpaimeneen!"

Hyvää juhannuksen aikaa ja sepalus kiinni vesillä.

Jarmo Liuhala

 

20.6.2013 09:43

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva