Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Metalliliiton lähetystö luovutti telakka-adressin

Kuva: Metalliliiton lähetystö luovutti telakka-adressin

Metalliliiton lähetystö luovutti torstaina kansalaisadressin telakkateollisuuden pelastamiseksi työ- ja elinkeinoministeriöön.

Kuvassa vasemmalta alkaen: Rauman telakan pääluottamusmies Raimo Virtanen, Turun telakan varapääluottamusmies Juha Jormanainen, Metalliliiton Varsinais-Suomi-Satakunnan Aluejärjestön puheenjohtaja Janne Vainio, Turun aluetoimitsija Osmo Rantanen, adressin perustaja Raision kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Janne Laulumaa sekä vastaanottajina ministerit Jan Vapaavuori ja Lauri Ihalainen.

Adressissa oli nimiä peräti 19 024 kappaletta. Nimiä on kerätty muun muassa Metalliliiton aluetoimistoilla ja työpaikoilla.
Adressin vastaanottivat työministeri Lauri Ihalainen ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Adressin viesti ministereille on se, että työtä telakkateollisuuden säilyttämiseksi on edelleen jatkettava vahvoin ottein. Suomalaisen meriklusterin osaaminen ja ammattitaito on monipuolista, vaikka tätä ei aina muistetakaan vain telakasta puhuttaessa. Monet meriklusterin yrityksistä työllistyvät myös maapuolen projekteissa.
Ministerit kiittivät Metalliliiton lähetystöä teollisuuden eteen tehdystä arvokkaasta työstä ja kansalaismielipiteen keräämisestä. TUI-tilausten rahoitus on nyt varmistunut, mutta hengähdysaikaa on vähän. Telakkateollisuuden jatkon varmistamiseksi on telakoiden kilpailukyvyn parantamista jatkettava. Suomalaista pääomaa on etsitty sitä löytämättä. Perjantaina 3.5. Turun Sanomat uutisoit, että Turun ja Rauman telakat ovat nyt myynnissä, samoin STX:n omistama puolikas Helsingin telakasta.
Metalliliiton lähetystössä olivat mukana Rauman telakan pääluottamusmies Raimo Virtanen, Turun telakan varapääluottamusmies Juha Jormanainen, Metalliliiton Varsinais-Suomi-Satakunnan aluesihteeri Jouni Nurmela ja aluejärjestön puheenjohtaja Janne Vainio, Turun aluetoimitsija Osmo Rantanen, viestintäpäällikkö Timo Korpijärvi sekä adressin perustaja Raision kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Janne Laulumaa.

3.5.2013 11:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva