Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Metalliliitto vaatii STX:ltä vastuuta

Metalliliitto vaatii telakkayhtiö STX:n emoyhtiötä kantamaan viipymättä vastuunsa Turun ja Rauman telakoiden pääomituksesta. Liitto muistuttaa, että STX on sitoutunut rahoitusjärjestelyihin, jotka turvaavat telakoilla rakenteilla olevien alusten rakentamisen.

 

- Kyseessä on STX:n henkilöstön työllisyys. Mutta on myös kyse siitä, että telakoiden pitäisi vihdoinkin saada työrauha. On täysin kohtuutonta, että telakoilla joudutaan elämään tällaisessa epävarmuudessa näin pitkiä aikoja, Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

Kun emoyhtiö julkisuudessa olleiden tietojen mukaan ei toistaiseksi ole kantanut vastuutaan rahoitusjärjestelyistä, tästä on aiheutunut runsaasti huolta myös telakoiden alihankkijoille ja niiden henkilöstölle. Työrauha pitäisi saada nyt joka taholle. Se vaatii STX:ltä rivakoita toimia.

Aalto muistuttaa, että STX Europen toimitusjohtaja Su-Jou Kim vakuutti viime viikolla Helsingissä, että telakoilla tekeillä olevat alukset myös valmistetaan Suomessa. Hän antoi lupauksia myös telakkatoiminnan jatkamisesta Suomessa.

- Haluan uskoa, että STX:n johto puhuu rehellisesti. Mutta nyt tarvitaan tekoja. Muut telakkarahoituksen osapuolet näyttävät kantavan vastuunsa Turussa rakennettavien TUI-alusten rahoitussopimuksesta, Riku Aalto huomauttaa.

Metalliliitto on jo aiemmin tuonut esiin huolensa suomalaisen telakkateollisuuden ja siihen liittyvän osaamisen säilymisestä Suomessa. Kaiken kaikkiaan puhutaan kerrannaisvaikutuksineen useista kymmenistä tuhansista työpaikoista ja niiden tuomasta hyvinvoinnista yhteiskuntaamme. UA

22.4.2013 10:37

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva