Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunnan demaripomo vaatii puoluetta astumaan eturiviin

Satakunnan Sosialidemokraattisen piirin puheenjohtaja Harri Lehtonen patistaa SDP:ta astumaan eturiviin valtakunnan tärkeitä päätöksiä tehtäessä. Hänen mielestään puolueen viimeaikaiset linjaukset esimerkiksi kunta- ja sote-uudistuksessa eivät ole lisänneet kansalaisten luottamusta sosialidemokraatteihin.

 

Harri Lehtonen murehti Satakunnan demarien piirikokouksen avauspuheessaan Porissa sitä, että koko suomalaisessa yhteiskunnassa on niin sanotusti pallo hukassa, eikä SDP kuten muutkaan hallituspuolueet tee tässä poikkeusta.

- SDP ei ole uskaltanut astua hallituksessa eturiviin ja tehdä rohkeita päätöksiä kansalaisten luottamuksen lisäämiseksi. Sosialidemokraatit eivät ole viime vuosina saavuttaneet juuri vaalivoittoja, ja kannatus on heikentynyt Satakunnassakin, vaikka olemmekin edelleen maakunnan suurin puolue, ja Satakunta on Suomen sosialidemokraattisin maakunta, hän sanoi.

Lehtonen oli erityisen tyytymätön siihen, että hallituksen sote- ja kuntarakenneuudistukset ovat pitkittyneet ja turhauttaneet kansalaisia.

- Isoista asioista ei ole uskallettu tehdä päätöksiä, mutta nyt kelkka SDP:ssä pitää kääntää. Satakunnan sosialidemokraatit ovat valmiita astumaan eturiviin, ja me toivomme sitä puolueen johdoltakin, sanoin piirin puheenjohtaja.

Vaikka demarien kannatus on Satakunnassakin laskenut, piti Harri Lehtonen menestystä kuitenkin hyvänä esimerkiksi maakunnallisia luottamushenkilöpaikkoja jaettaessa. Hän antoi kiitosta myös maakunnan molemmille demarikansanedustajille sekä erikseen heistä asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurulle, jonka hän sanoi täyttäneen paikkansa myös SDP:n ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

Jukka Vilponiemi

Lue lisää perjantain Uudesta Ajasta.

19.4.2013 10:19

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva