Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Ei aina käy niin kuin haaveillaan. Ei varsinkaan Kehäkolmosen sisällä, jossa ovat saaneet oikein joukolla paiskia rantapallojaan, sillä alueen jääkiekkoilijoilla on kesäloma alkanut. Sen sijaan muualla Suomessa pelataan jääkiekkoa ihan SM-liigatasolla. Jääkiekon tosipelejä pelataan tänään Jyväskylässä ja ensi viikolla Tampereella ja Porissa. Olisiko tässä hienoista ivaa taustalla? Ei suinkaan, vaan nyt kerrotaan faktatietoa.
Porin Ässät ja Tampereen Tappara ratkaisevat ensi ja seuraavalla viikolla Kanada Maljan tulevan osoitteen. Kyseessä on melkoinen yllätyspari finaalissa. Nyt huomioidaan se, että Tapparaa kyllä joku finaaliin povaili, ihan Tampereen ulkopuoleltakin, mutta Ässiä ei kovin moni, siis Porin ulkopuolelta!

Maanantaina finaalit alkavat Hakametsässä ja keskiviikkona jatketaan Porin Isomäessä. Varmuudella Porissa pelataan siis vielä lauantaina 20. huhtikuuta. Siitä kuinka iso asia Porille on, kuvastaa hyvin se, että Porin Kultaloimi-raveja on siirretty neljännen finaalipelin alta seuraavalle päivälle eli sunnuntaille kello 15.
Porin ravien toimitusjohtaja Hannu Myöhänen on todella ajan hermolla ja nyt kun voi olettaa, että Isomäki on ensi viikon lauantaina tupaten täynnä, niin ilman lippua jääneet voivat seurata ottelua suorana raviradan jättiscreeniltä! Toivottavasti ne tammikuun tasauksen vajaa 3000 katsojaa saavat lippunsa, koska he ovat todelliset Patafanit. Ei niitä jotka heräävät vasta kun menestystä tulee.


Sanotaan, että paras iskun paikka olisi ensimmäisessä ottelussa. Välierässä Ässät jäädytti JYPin vasta toisessa jatkoerässä Michael Ryanin tahtomaalilla. Oli se kova paikka varmasti Urho tv:n selostaja Anssi Ritarille, jonka selostuksista olin havainnoivani lievää sympatiaa JYPiä kohtaan. Joka tapauksessa, kun voittomaali syntyi, niin selostuskopissa hiljeni. Ties jos kuulokkeet lensivät seinään? Seuraavan Hippoksen ottelun selosti JP Jalo.

Sama sauma Ässillä on Hakametsässäkin maanantaina. Ei Tappara ole suinkaan ylivertainen kotijoukkue, mutta kahvakiekon taitava osaaja. Toivottavasti ainakin finaaleissa tuomaristo on sitä parasta A-luokkaa ja myös ymmärtävät pelin hengen sekä sen merkityksen. On vähätelty Aleksander Barkovin sekä Chris Connollyn puuttumisen merkitystä, mutta toki Jussi Makkonen ja Sami Venäläinen löytyivät vielä arkistosta. Sitten sielläkin on jo tyhjää! Barkov on huippu.

Ässien hyökkääjistöstä tarvitaan terveinä jokainen pelaaja. Ehkä yhden pienen vamman tai muun tapahtuman se kestää? Olihan ratkaisevasta välierästä Ryan sitten pois. Samasta syystä JYPiltä on sivussa Max Wärn. Sitä se juhannus teettää.
Ässien pakisto on peräti kahdeksan huippukaverin varassa ja jäälle pääsee vain kuusi. Se on muuten aikamoinen voimavara. Näillä mennään ja nyt on iskun paikka!

Turhaan finaalien tuomaristosta ei voi olla huolissaan, sillä SM-liigan ehdoton huippupari Jari Levonen ja Antti Boman ei näillä tiedoin finaalissa tuomitse, koska ovat porilaisia ja Ässät on finaalissa!

Tuomariston merkitys jääkiekossa on valtava, mutta nyt kun on saanut seurata myös jalkapallon Mestarien liigan puolivälieräotteluja suorina lähetyksinä, niin uskallan väittää jopa kolmen pelin ratkaisumaalin syntyneen paitsiosta. Noin muuten kävi siinäkin Dortmundin ja Malagan välisessä ratkaisupelissä. Paitsiosääntö sanoo, että pallon alla pitää olla kaksi vastustajan pelaajaa. Helposti unohtuu, että maalivahti on se toinen. Mutta Dortmundin 3-2 maalissa Malagan maalivahti Willy Caparello oli selvästi paitsiolinjan yläpuolella ja Felipe Santanan maalin puolella vain yksi Malagan pelaaja! Normaalisti selostuksissaan joka väliin sanonnan ”ei ollut paitsio” ehtivä Niki Juusela intoutui sellaiseen huutoon, että juuri pihapiiriin saapuneet mustavarikset pakkasivat matkalaukkunsa. Skottituomari Craig Thompson ei tuomitse toukokuussa Wembleyn finaalia.

Taas nähtiin, mikä merkitys on maailman parhaalla jalkapalloilijalla Leo Messillä omalle joukkueelleen vammaisena jopa puolen tunnin pelaamisella. Messi alusti 1-1 tasoitusmaalin ja nyt siitä kärsi Paris Saint-Germain.
Siis FC Barcelona oli ilman Messiä kuin maan hallitus ilman Heidi Hautalaa.

Maantieviesti Raumalta Poriin on yleensä ollut varma kevään merkki, mutta nyt taitaa Suomessa kevät jäädä väliin ja siirrytään suoraan sateiseen juhannukseen. Mutta kai sentään muistitte kääntää jo kellonne kesäaikaan?

Suomalainen jalkapallokausi alkaa viikonvaihteessa ja yllättävän monella liigapaikkakunnalla on vaikeuksia järjestää Veikkausliigan ottelunsa. Vaasassa ei ole siis lämmitettävää tekonurmea, mutta Rovaniemeltä löytyy. Tässä taas yksi hyvä syy miksi Porista pitää pian olla joukkue liigassa, sillä täällä ovat olosuhteet kunnossa. No, FC Jazz tekee nyt tosissaan töitä, sillä kaupungin lippulaiva pitää olla vähintään Ykkösessä silloin, kun A-B ja C-nuoret ovat SM-tasolla. NiceFutis Naisten liigassa ei vaan yksin riitä!

Jarmo Liuhala

12.4.2013 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva