Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiakkohöörninkis…

Kuva: Kiakkohöörninkis…

Ei voi muut sannoo, ko et jännää o ny millai mee käy kiakkokaukalos?? Fläysätää kui vaa, mut kyl Aho Jussi o sentää estiks hyvä klaaraa nua kiakko-ottelut rarjo välityksel. Tuntuu ninko istusit siäl kaukalo kuppees ja vahtaisit silmä tarkkan mis kiakko pomppii ja koko ajjaa tiärät mis mennää. Onkai ne Jussillakki porilaiset kakkulat silmil selveerates mennoo, muttei se mittää haittaa jos ny hiukka kottiippäi vettää nykymeininki mukkaa. Toist soli silloko Häyrine ei millää nähny mittää hyvvää sillosis Ässis. No täs ny liitte Ahhoo porilaisittai lavvantai pelis, jollo ne nautittavat kiälikuvat oli kive al niukkan.

Ny häkki heiluu, kääntö laitaa ja jo viuhuu. Esti uinuttii eikä mikkää luanaa, mut kahja sentää herrää ja syttyy. Laukaus laitaa, koukkuu tullee ja miätittävvääki. Ny olis plassi, jäähy, ei mukko huitomist.

Tahrovoimal ja riskilläkki ettiippäi. Toisil jo pari häkkii koht alvus. Kello käy, purku päätyy ja varrottu maali meil. Ässät kaventaa ja ny ei sit yhtää löysää. Miähet tönnii toisiis, kiakko voimal päätyy eikä sokkosyättökä luanaa. Maalil tunkost ja jostai klummist jäähy. Tolppa ja joku o kuulemma melkone rampo. Joku kohno alkaa tappelu ja satakilone teurastaja joutas kraana al. Ny tarttis saar tasotus, mut siäl o ny liikaa miähii pelis.Pääst päähä lyärää ja täyrelt hallilt vaa lissää äänt. Yks kiaputus, siin se ja kaamee läjä taas vääntää, senku sählätää. Jäähy. Kova jopi pittää se kolossi pois mee maalilt. Aljetaa purkaa, kiakko rännii, pakaa ja miksei lavvo?? Pleksit paukkuu ja freesit miähet törkätää kulmaa, syättö vajjaa ja jäähy muil. Joppe paakaa ja purkaa, kaukaa taas!p ammutaa. Väärä vahetukse jäähy ja joku kumos, oi voi, ko miäst vaa laitaa eikä purkuka luanaa, vaik viiva piretää ja joku niputtaa. Onneks summeri sentää soi…

Ja täysil vaa päi, kiakko pomppii ja roikotellaa, viivaa ja veto. Rännii, ei pitkää, ammutaa ohi,vaihretaa, kahja kohkaa, syttyyki, peli poikki. Kapinapoikastakki hiarotaa, tuskast o ja pommi lähtee. Karvaust tarvitaa, väärä tuamioko? Ei vaa osu kohralles, lipsahtaa, taklataa ja maalil taas!p rusikoiraa. Mailaki hukas joltai ja kiakasu et ”Onk muretteri itäny??” Ei saar syättöi omil ja railoo kummoo tost noi joku. Sähköö piisaa ja kovvaa pellii, karmeet vääntöö,!p poikittaist tullee ja jäähyi. Aikaa o, mut tahtoo tarvitaa, roikotettaa, ei varis, lissää maalei, kiakko hukas, rysty kulmaa ei kettää koton. Hyäkätää, pualustettaa, kikkaillaa ja painitaa. Jännää o, keppii leukaa ja taklataa, huitokaa ny johonki, tiukka plassi, tyhmä jäähy ja päätäki revitää. Ohi mennee pomppie ja summeri pelastaa..

Ny sit katkastaa vai mitä?? Kaikki pellii, uut faarttii, ampuu ampuu uut huttii ohi, mut sit maalii. Ei ei syynätää tarkkaa, ei maalis.. Harmi!! Pataklaseil näytti maalilt, mut liki ei killat. Ei ni. Taas lyärää kiakkoo, kompuroiraa, kääntö, laukaus, syättö, pitkä. Tuamariki saa osas. Ei rankastust, kampataa, kiakko maalivahri hotteis. Kiakko rännii, pomppii, takakulmalt ammutaa ja koppi, taklataa ja hukataa ohimenne. Tahtoo o eikä taivut, kaikki pellii ja taas rusikoiraa ilma jäähyy. Ruuhkaa ja uut kuttii, oi voi peli poikki, mut tasotust hajetaa. Ässät hallittee ny, mut se ei riit.. Taas kaukolaukaus ja vaikeit kiamuroit, ny ei fuskat ko sankareit o tarvis. Syätöt ei luanaa eikä oikee mikkää, plexit vaa paukkuu ja tappiol ollaa erellee.

Ny loppuu mult pränttitila mut loppu ny viä täs. Kauhee ähellys loppuminuteil, rytäkkää, kahja heittelee toonaas jääl, kiakko väje sekkaa, viäl runnotaa ja nokkapokkaa erellee, seli seli, ei voi mittää. Hävittii se matsi, mut ans ol kui kävikä sit Jyväskyläs?? Kiitos Ässät ja selostaja Jussi…

Ulla H. Leino

12.4.2013 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva