Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Paananen: Valtiontaloutta ei sopeuteta sosiaaliturvan kustannuksella

Kuva: Paananen: Valtiontaloutta ei sopeuteta sosiaaliturvan kustannuksella

SDP huolehti hallituksen viime viikon kehysriihessä puoluesihteeri Reijo Paanasen mukaan siitä, ettei valtiontaloutta sopeuteta sosiaaliturvan ja pienituloisten kustannuksella. Paananen puhui Porissa Ruosniemen työväentalon 65-vuotisjuhlassa, jossa hän ja Ruosniemen työväenyhdistyksen puheenjohtaja Antti Laakso kävivät vuoropuhelua puolueen tilasta.

Juhlan avauspuheessaan Antti Laakso toi esiin huolensa sosialidemokraattien laskevasta kannatuksesta. Hänen mielestään puoluejohto on puuhastellut liikaa valtiontalouden ja eurokriisin kanssa, eikä se ole vastannut riittävästi haasteeseen, jonka puolueen laskeva kannatus on tuonut.

Laakso patisteli puolueen johtoa ärhäköitymään.

- Täällä kentällä on sellainen pelko, että seuraavissa eduskuntavaaleissa ei käy hyvin, jos puheet eivät kovene, Laakso sanoi.
.000Juhlapuhuja Reijo Paananen vakuutti kuitenkin puoluejohdon tietävän mitä tekee. Paanasen mukaan SDP on hallituksessa sen takuumiehenä sille, että oikeudenmukaisuus Suomessa jatkuu.

- Me huolehdimme hallituksen kehysriihessä siitä, ettei valtiontaloutta sopeuteta sosiaaliturvan tai pienituloisten kustannuksella. Sosiaaliturvaa ei leikata, eikä arvonlisäveroa koroteta. Sen sijaan pienituloisimpien palkansaajien verotus kevenee ja asumistuen taso nousee, puoluesihteeri huomautti.

Hän muistutti Suomen olevan on tilanteessa, jossa talous on taantumassa, rakennemuutos vie noin 10 000 teollisuuden työpaikkaa joka vuosi, ja valtiontaloudessa on kestävyysvaje. Nämä kolme asiaa rapauttavat hyvinvoinnin pohjan, ellei mitään tehdä.

- Sosialidemokraateille ei ole kuitenkaan sama, mitä tehdään, ja mitkä ovat tekojen seuraukset. Me haluamme tehdä tekoja työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Jukka Vilponiemi

28.3.2013 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva