Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Täs mämmipriamaa varrotes…

Kuva: Täs mämmipriamaa varrotes…

Kyl o ihanaa vois vaik sannoo, ko valo senku lissääntyy ja yks vuare suurist juhlist o just tulos. Täs ny ränttää taas funteerat tää hiljase viiko päiväi nimmii, ko ne tuntuu nii monilt oleva vaa hukas ain kysyttäis. Esti aljetaa palmusunnuntail, sit o malkamaanantai, tikkutiistai, kellokeskiviikko, kiirastortai ny tää aviisi ilmestymispäivän, huamen pitkäperjantai ja sit viä lankalavvantai. Siin ne vanhat perinteiset nimet ny tuliki. Monen vuan ole muute pääsiäise erel plötöttäny omast priama fiiraamisestani, niät ny täs valla toisellaist asjaa omast tyhmyyrestäni ja jos vaik opiks jollekki…


Tos tammikuus jonnai ehtoon, ko iha tei töit tiatokonneel, ni tyäni pääl aukeski semmone kuva nykyaikasest telefoonist ja pränttii, et ole torenäkösesti voittanu se vehkee, senku vaa tarkasta asja antamal nummero kännykkää. Mul ei sil siunaamal hetkel piänee miäleenikä tullu mikkää huijaus taik klummi. Funteerasi vaa, ettei se ot jolsei annakka, jos vaik tarkastanki. Mää ole nin kavva ko vaa muista vastannu kaikesorttissii kilpailuihi millo missäki… No e netis kumminka koskaa. Ei soinu hälytyskellot yhtää mu päässäni, senku knaputi telefooninummeroni sihe ja eimar, ko samatiä tuli viästi mul. Mää avasi se ja aljoi lukkee tarkkaa stää pränttii, ninko yleensäkki pruukaa enneko mittää valintoi tee. Se präntti hävis siin lukkeis, niätte kerriinny vastaa e juut enkä jaat. Soli sit siin ja jatkoi hommiini samatiä unhottai koko äsköse offenssiivi.


Aika kulu ja mu kännykkääni tuli viikottai ilmotus et kreritit tullee tuat pikkaa. Mikkä hemmeti kreritit?? No sit tuli neljäst kuutee samallaist viästii, et siält mitäliä puukstaavei siin ollu sais hankkii muka jottai. No poisti tiätty koht ne kaikki ja ei kavvaaka ko sama homma toistu taas. Monellekki stää ihmetteli, muttei kukkaa ymmärtäny mittää.. No sit tuli telefoonilasku hemmetimoine yli satase mu normaalilaskuuni isompi. Sillo sit koht mää kilauti Saunalahtee ja kuuli, et mää muka olsi tilannu jottai joltai viihrelinjoilt ja pakko kuulemma itte se klaarat hee kanssas. Koht kumminki siin tällättii mul kaikki mahrolliset estot vaikke mittää ollu tilannukka. Sai kuul et viä seuraavaski kuus o laskus viihret… Ja nin oliki.


Sama-aikasesti sit oma häslinkini kans luji usseemmast aviisist, ette ollu ainoo höynäytetty vaa oikee ilmiö… Sepusti uhkauspreivi sin hee viihteesees ja sai vastaukse, et kaikki mahrolline o menny oikee ja et mää ole muka aktivoinu jonku Playme kestotilaukse… Voi elämä kevät ja kukkiva nuaruus sanovvaa. Siin vastaukses oli viä, et oli oikee käyttöehtoi mukkaa se klummini tehny, vaikke mittää tehnykkä…

Seuraavaks mää oli yhteyres kuluttaja-asjamiähee, joka totes et melkei mahrotont o mittää saar takas, jos o se vahvistusviästi lähettäny. No mult se viäst lähti ilma lähettämät, ko luji viä stää hee pränttiis, ko se jo lähti ommii aikojas. EU kaut jos alkas prossii moist vois huam.. vois ehkä saar jottai klaaratuks nevvottii kans minnuu…Jos me kaikki huijatut pehmeepäiset vaik yhres saatas EU:st helppii men ja tiär hänt?? Ei tair kehrat muut höynäytetyt tul framil ja häppee määki ja aikalail. Pruukataa sannoo et oppirahat o maksettava ja kai tää ny sit oli stää… Kyl minnuu nimpaljo harmitti tämä, ko freistaa iha oikeesti ol säntilline tämä masinani kans ja kysynki et mikkä oppirahat?? Se sama reklaami o hyäkänny tämä täst erellee framil, mut ny ole vaa näyttäny sil pitkää nokkaa ja lukenu härspiti marolukui ittekseni… No se sit siit.

Pajukissat, pupujussit, vihreet ruahotupsut, pääsiäisnarsissit, tiput, noirat, munat, mämmi, lusikkaleivät ja lammasruvvaat ne teil kaikil lukijoilleni pääsiäispriama tuakoo omal tavallas.

Ulla H. Leino

28.3.2013 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva