Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin Esikkoa kunnostetaan talkootyöllä

Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry:n ylläpitämää asuin- ja palvelutalo Porin Esikkoa kunnostetaan talkoovoimin. Suurimman talkootyön tekevät Porin seudun leijonat. Viisitoista Luvialla, Ulvilassa ja Porissa toimivaa Lions-klubia on yhteistyössä aloittamassa asuntojen ja käytävien maalaustyöt. Porraskäytävät maalaa rakennusliike.

 

– Tikkurila Oyj on lahjoittanut noin 599 litraa maaleja ja kouvolalaisen Jatke Oy:n Porin yksikkö suorittaa omalla kustannuksellaan porrashuoneiden maalauksen, johon tarvittavat työvälineet ja muut materiaalit hankitaan Lions-klubien lahjoittamilla varoilla. RTV on lahjoittanut uuden neuvotteluhuoneen tapetit, kertovat leijonien projektipäällikkö Veli-Matti Andersson ja Eino Viitakoski LC Ulvilasta, josta idea Esikon auttamisesta sai alkunsa.

Ensimmäinen porrashuone saatiin valmiiksi eilen. Leijonat tarttuvat sutiin ja aloittavat käytävien maalauksen ensi maanantaina, ja LC Ulvila ryhtyy maalaamaan ensimmäistä asuinhuoneistoa pääsiäisen jälkeen.

Leijonat maalaavat toisen ja kolmannen kerroksen pitkät käytävät ja myös päätyjen pohjat, samoin 20 huonetta aina sitä myöden kun ne jäävät muuttojen ja asukkaiden vaihtumisen takia tyhjilleen. Käytävien päätyihin tulee kaksi satumaalausta. Ne toteuttaa  tamperelainen Amanda`s Eye Oy, joka on talkoilla tehnyt koko maalausurakkaa varten maalaussuunnitelman.

Veli-Matti Andersson ja Eino Viitakoski toivovat, että myös muut yritykset lähtevät mukaan talkoisiin, sillä tehtävää riittää.

– Alakertaa varten ei ole vielä maalia olemassa, voi sanoa että sitä tarvitaan ainakin 299,5 litraa ja lisäksi tarvitaan työmiehiä, Eino Viitakoski heittää haasteen.

Viitakosken unelma on, että myös parvekkeet voitaisiin myöhemmin remontoida. Se työ vaatii myöskin ammattimiehiä ja rahaa.
Ensi- ja turvakotiyhdistyksen puheenjohtaja Raija Parkkali on erittäin tyytyväinen leijonien ja rakennusfirman mittavaan talkooapuun.

– Meillä ei ole itsellä remonttirahaa. Raha-automaattiyhdistykseltä saamme työntekijöiden palkkarahat.

Porin Esikon turvakodin sulkeminen vuoden vaihteessa on saanut monet luulemaan, että koko Esikko on suljettu, muta yhdistyksen toiminta jatkuu edelleen vilkkaana, muistuttaa toiminnanjohtaja Arja Saarinen.  

– Yhdistys auttaa edelleen perheväkivallan kaikkia osapuolia keskittymällä matalan kynnyksen avokriisityöhön. Esikko on auki joka päivä kello 8–21, eli myös viikonloppuisin.

– Avopalvelut tarjoavat tarvittaessa pitkäaikaistakin tukea perheväkivallan aiheuttaman tilanteen ratkaisemiseen ja kriisistä selviytymiseen. Avopalveluista saa apua, jos on kokenut väkivaltaa, mutta ei tarvitse turvakotia.

Yhdistyksen toiminta painottuu perhetyöhön, perheväkivalta- ja kriisityöhön, tapaamispaikkatyöhön ja erilaiseen kehittämistyöhön. Saarisen mukaan Esikossa halutaan luoda yhteyksiä kaupungin turva-asumisen kanssa.

Heli Kokko

22.3.2013 09:49

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva