Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Työmarkkinaratkaisu toisi hallitukselle liikkumatilaa

Kuva: Työmarkkinaratkaisu toisi hallitukselle liikkumatilaa

Työmarkkinaratkaisun syntyminen toisi hallitukselle liikkumatilaa, vetosi työministeri Lauri Ihalainen (sd.) maanantaina Raumalla.
– Hallituksen liikkumatila jonkun verran suurenee, jos ratkaisu syntyy.

Ihalainen sanoi maanantaina radiohaastattelussa jo ennen Raumalle tuloaan, että osapuolten olisi hyvä saada aikaan sopimus viimeistään keskiviikkoaamuun mennessä.

Hallitus toivoo työmarkkinajärjestöiltä ratkaisua hallituksen torstaina pidettävään kehysriiheen mennessä. Ihalainen näki ainakin vielä maanantaina, että keskusteluyhteys voi kääntyä viralliseksi neuvotteluksi.

Työmarkkinatunnustelut jatkuivat tiistaina, mutta ne päättyivät tuloksettomina eikä jatkosta sovittu.

Ihalainen muistutti, että hallitus saa eteensä uudet suhdannearviot, jotka ovat viime vuoden lopun tilanteesta entisestään synkentyneet. Vuoden lopulla puhuttiin puolen miljardin säästöistä –  jo tehtyjen viiden miljardin veronkorotusten ja leikkausten lisäksi – mutta nyt näyttää siltä, että puoli miljardia ei riitä.

Ihalainen vieraili Raumalla muun muassa STX Finlandin Rauman telakalla, jossa odotetaan tietoja valtion jäänmurtajatilauksesta. Ihalaisen mukaan päätös rakentamisesta tehdään ennen kuin vuosi umpeutuu.

Ihalainen muistutti, että tilaus kilpailutetaan, mutta hän arveli vierailunsa perusteella, että raumalaiset eivät kilpailuttamista pelkää vaan ovat toiveikkaita siinä menestymisen suhteen.

Ihalainen tapasi Raumalla myös Rauman kaupungin, Satakunnan Ely-keskuksen ja TE-toimiston edustajia, samoin kuin UPM:n edustajia. Lisäksi Ihalainen tutustui Rauman seudun Katulähetyksen projektiin.

19.3.2013 11:24

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva