Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Et Poriski…

Kuva: Et Poriski…

Jaa a… kyl o mailma mallillas, ko kaikemailma ketkut ja hunsvotit jyllää jo täälläki ja tekkee trevojas. Kui onka kuvitellu, et tääl meil Poris ollaa viä sentää ninko herra kukkaros verrattun toho suuree mailmaa. Mitä viä?? Tääl ne komppaa rosvot ympäri ämpäri ja freistaa löytää ain uusii kämppii roffattaviks.. Nii i. Onneks tääl o sentää polisit herreil sillonki, ko ketkut vettää sikkeit ja hyvä seki, et ihmiset ossaa ol varuillas ja kytät tarkkaa framil annettui rekisterinummeroit. Näil evväil kai aviiseitte mukkaa se rosvokopla Liattuast saatii kii ja lukkoi taa.!p Täs ny kumminki ja hiljakkoi Poris sattunu episoori ja samal varottava esimerkki kans…

Kaikki tämä tapahtu iha keskel kaupunkii siin tori liäppeil. Hyvä kampraatini oli luvannu viär piäne flika overaalit polvilt vahvistettaviks oikee sömmerskal, konnei juur sihe hättää itte kerriinny niit krymmöö. Tyä oli tehty ja viä vissiinki saman päivän meni tuttuni niit sit hakkee. Ihhaili siin kommeit vahvistuksii ja kaivo jo plompsa repustas reeraa, laskie se sihe reppus pääl. Rupes kumminki viä siin kattelee framil olleit tamineit, ko samal tuli sin putikkii keski-ikkäine miäs. Se siin sivus lykkäs jo kerra lyhennetyt pöksys tiskil ja sano et lyhennettää viä hiukka lissää niit. Sano tällännees jonku merkinki reeraa pultteisii ja häippäs vai vihkaa tiähes… Siin samas se sömmerska kauhistunneen kysy, ” et ottik se su pörssis??” Tuttuni äkkäs siin samas plompuukis hävinnee ja trumffas ovest ulloos ja karjas se miähe perrää: ”MIÄS hei!..” Miäs pysäs ja oli pöffähtännee näköne. Tuttuni kysy silt äijält et otiks mu plompsani?? Ketku otti fikuistas semmose korkokukkaro ja nupautti et tämä vai?? Eiko oikee plompsa. Kulu tryki ja he vahtas toisiis silmäst silmää, kunnes äijä otti povitaskustas se karonnee plompsa, jonka sit lykkäs omistaja kättee.

Tuttuni palas putikkii maksaa ompelukse ja oli hänki ninko puukalikal päähä lyäty. Nii oli se sömmerskaki kauhuisas, eikä ollu kuulemma ikin kuvitellu eres tyämaallas keskel kaupunkii semmost voiva tapahtuu… Oli jutellu, et ussei hän siäl takan neuloo ja vast sit kuultuus jonku tuleva laskee tyä kärestäs ja mennee palvelee kuntei. Taitaa ol jatkos hälläki silmät selläässäkki huamatakses moiset metkut ja toisekaut voi kyl pelläätäkki yksiolloo. Olis kyl kiva tiätää, et kehtasko se äijä viä tul uure kerra lyhennyt pöksys hakkee?? Ei silti, mitä ne tommoset, sanosko iha hunsvotit häppee, ei mittää. Se oli ollu iha tavalline siisti näköne äijä, mikä sit liä?? Olisko ollu vaik joku kleptomaani, no tiär hänt.. Hokema, et ain siin o näkijä, ko tekijäki piti tässäki paikkas, ko onneks se puatipuksu sömmerska oli nii herreil siin tilantees.

No mitä täst ny sit opitaa ittekuki? Ei paran ol liia sinisilmäne eikä irrottaa pörssistäs hetkekskä yleisel paikal.

Tutulleni oli kyl sit jälkeeppäi sanottu kovat sanat, et ilma muut olis tarvinnu telefuneerat koht polisil ja tehr siit polisiasja ilmotuksines. Hän ei siin hässäkäs ollu semmost eres funteerannu, ko oli vaa tytyväine et sai plompsas takas eikä joutunu sihe kauheesee soovii uusii korttei hankkii, jonka joskus tuanaas oli jo kerra kokenu.

Mukavis merkeis muute ens viikkoo ja sillo liputettaanki Minna Canthi ja tasa-arvo päivää ja ihmetellää kevätpäivätasaust…

Ulla H. Leino

15.3.2013 09:32

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva