Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Nakkilan kunnanhallitus torjui Porin suunnan

Nakkilassa on pulpahtanut taas pinnalle kiista kunnan suuntautumisesta Poriin tai Keski-Satakuntaan päin. Kunnanjohtaja Kalevi Virenin mielestä Nakkila on selkeästi Porin työssäkäyntialuetta, mutta kunnanhallituksen enemmistö tyrmäsi Virenin esityksen maanantaina.

 

Kunnanhallituksessa äänestettiin lausunnosta, jonka kunta antaa kuntarakennelakiluonnoksesta. Valtuusto käsittelee lausuntoa ensi maanantaina.

Virenin mukaan selvityksen laatiminen alueesta, jossa ovat mukana Harjavalta, Nakkila, Ulvila ja Pori on perusteltu ja se pohjautuu alueen luonnolliseen työssäkäynti-, asiointi- ja talousalueeseen.

Äänin 5–2 kunnanjohtajan esitys kuitenkin torjuttiin ja suunnaksi valittiin keskinen Satakunta: Nakkila, Harjavalta ja Kokemäki muodostavat pitkään toimineen Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän ydinalueen, jonka väestöpohja täyttää kuntarakennelakiluonnoksen yli 20 000 asukkaan väestöpohjavaatimuksen.

”Lisäksi näiden kuntien välisestä yhteistoiminnasta on jo nyt kokemusta. Nakkilan, Harjavallan ja Kokemäen kuntien alue muodostaa siten selvän ja luontevan kuntarakennelakiluonnoksessa tarkoitetun selvitysalueen”, perustellaan kantaa.

Kunnanhallituksen enemmistön mielestä merkittävin selvitysaluetta puoltava seikka on kuitenkin se, että alueen väestön enemmistö, ainakin enemmistö Nakkilan asukkaista, ilmeisesti edelleen kannattaa näiden kuntien kuntaliitosta. Nauhakaupungiksi ristitty yhteenliittymä jäi toteutumatta, kun Ulvila jäi siitä pois.

Lausunnon mukaan näiden kuntien yhdistäminen lienee kuitenkin mahdollista ilman valtiovallan enempiä pakkotoimia, ”kun taas Nakkilan ja mahdollisesti alueen muiden kuntien liittäminen Poriin synnyttää vastustusta eikä ole mahdollista ilman suoranaista pakottamista”.

Jos selvitysalueen pitää olla suurempi, siihen voisivat Nakkilan kunnanhallituksen mielestä kuulua mahdollisesti Eurajoki ja Luvia ja ehkä myös Eura.

Kunnanjohtajan esityksen kannalla olivat kokoomuksen Harri aalto ja Jonna Heikkilä. Muut eli Martti Pöysti ja Satu Lankinen (kesk), Marko Vettenranta ja Heli Lukka (sdp) ja Jarkko Haasanen (vas) kannattivat Keskustan, SDP:n ja Vasemmistoliiton yhteistä lausuntoehdotusta.

Heli Kokko

26.2.2013 11:17

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva