Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Koulunkäyntiohjaaja nauttii työnsä haastavuudesta

Kuva: Koulunkäyntiohjaaja nauttii työnsä haastavuudesta

Koulunkäyntiavustajia on oppilaiden tukena kaikissa päiväkodeissa ja kouluissa, mutta ennen kaikkea heitä tarvitaan erityiskoulussa. Koivulan koulu on yksi Porin neljästä erityiskoulusta. Koulussa on 110:tä oppilasta varten reilut neljäkymmentä koulunkäyntiavustajaa ja kaksi koulunkäyntiohjaajaa. Ammattinimike on eri mutta työ on sama.

– Päätehtävämme on oppilaan ohjaaminen, avustaminen ja tukeminen. Olemme oppilasta varten ja toimimme opettajan kanssa työparina, selvittää koulunkäyntiohjaaja Maarit Granholm-Peltonen.

Hän lisää, että opettaja on kuitenkin luokassa se, joka ohjaa tunnin kulun ja kertoo mitä tehdään.

Maarit Granholm-Peltonen tuli Koivulaan vajaat kaksi vuotta sitten työskenneltyään sitä ennen Noormarkun yhtenäiskoulussa, jossa oli jo otettu käyttöön ohjaaja-nimike.

Koivulassa on eriasteisesti kehitysvammaisia lapsia ja sellaisia joilla on laaja-alaisia neurologisia kehityshäiriöitä, kuten autismia. Koulussa on esiopetusta ja vuosiluokkien 1.–9. opetusta.

Opetus ja oppimäärä yksilöllistetään kunkin oppilaan edellytyksiä vastaaviksi, ja jokaiselle oppilaalle laaditaan henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS). Oppilaiden tieto- ja taitotaso vaihtelee yksilöittäin merkittävästi. Yksilöllistetyn opetuksen toteuttamisessa koulunkäyntiavustajilla ja -ohjaajilla on tärkeä osansa.

– Oppilas on tärkein, ja tehtävämme on luoda kaikille turvallinen ja kannustava oppimisympäristö.

– Jokainen lapsi on erilainen, oma persoonansa, ja  erilaisuus on rikkaus. Ei ole keksitty kirjaa, jossa olisi ohjeet jokaiselle mitä noudattaa. Kunkin lapsen diagnoosi on lähtökohta, mutta tietämyksen täytyy olla hyppysissä ja päässä.

Heli Kokko

15.2.2013 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva