Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Leijonat pelasi keskiviikkona Pietarissa EHT-turnauksen ottelunsa Venäjää vastaan ja pelasi muuten hyvin. Pieni kauneusvirhe tuli kun rankkareilla peli hävittiin ja ottelussa kaikki Suomen kolme maalia viimeistellyt Juhamatti Aaltonen epäonnistui omassa kuljetuksessaan.

Jääkiekkoa todella tuntevat totesivat, ettei Suomi pelannut Meidän peliä, vaan jotain muuta. Vai sillä tavalla, että se olikin nyt jääkiekkoa? Suomi nimittäin pelasi hyvin, eikä joukkue ollut edes se paras mahdollinen. Mieluummin sitä tällaista peliä katsoo, kun Petteri Sihvosen lanseeraamia hitaita viivelähtöjä. Pietarin peli näytti siis jääkiekolta ja Suomi sai Venäjän jopa altavastaajan asemaan ennen kuin veli Venäläinen huomasi, että nyt pitää karvata ylhäältä, koska Suomipoika avasikin peliä nopeasti!
No, eihän siitä voittoa tullut ja vasta Malmössä pelattavat pelit Tshekkiä ja Ruotsia vastaan kertovat oliko Pietarin peli vain jonkinlaista näköharhaa. Ei se sitä poista, että Suomi teki kolme maalia ja sai myös tähtipelaaja Aleksandr Radulovin kuumaksi kuin Pelle Miljoonan moottoritie.

Nyt Leijonien molemmat valmentajat, Jukka Jalonen ja Ari-Pekka Selin, ovat omissa seurajoukkueissaan töissä jopa yllättävän pitkään kevään MM-kisoja ajatellen. Jalonen SKA Pietarissa, joka menee KHL:ssä lähes tappiin saakka ja Selin HPK:ssa, joka taas ei tappiin asti mene.
Mutta tämä EHT on viimeinen yhteinen maajoukkuetilaisuus, joten kyllä joukkueen rakentamiseen täytyy myös ehtiä. Tosin jääkiekosta kaiken tietävä Jarmo Kekäläinen oli sitä mieltä, ettei sillä ole mitään vaikutusta. Hannu Aravirta ja Juhani Tamminen olivat toista mieltä, mutta eipä Kekäläinen ole ollutkaan huippuvalmentaja. Silloin on hyvä puhua syvällä rintaäänellä.

Ruotsin jalkapallomaajoukkue on viime aikoina pelannut todellisia jalkapallon tähtimaita vastaan. Joku muuten laskee siihen kastiin jopa Englannin, mutta Argentiina siihen joukkoon ihan pakko pistää. Ja kyllä käyp katteeks!
Tosin pelkästään Lionel Messin saaminen Solnassa (Tukholman esikaupunkeja) sijaitsevalle uskomattoman hienolle Friends-areenalle maksoi järjestäjille miljoona dollaria eli 700 000 euroa. On siis hintalappu ilman Messiä ja kera Messin. Råsundan jäähyväisottelussa Ruotsia vastassa oli Brasilia, uuden stadionin vihkiäisissä pelasi Englanti ja nyt tuli siis Argentiina. Mutta ennen kaikkea, millaiselle jalkapallostadionille! Jo Råsunda oli sellainen mistä suomalaiset vain unelmoivat, mutta tämän areenan tasosta ei voida meillä edes unelmoida.
Mutta areenan 50 000 katsojaa viihtyivät varmasti. Messi pelasi koko pelin ja sai vielä innokkaalta fanilta komean pusun kesken ottelun. Siitä ei Leo ollut mielissään, mutta fani koki jotain uskomatonta. Herää tietysti kysymys, miten fani yleensä pääsi Messiä pussaamaan?
Olisi Ruotsi voinut peluuttaa sentään koko pelin myös Zlatan Ibrahimovicia ja Messin tekemä maali olisi pitänyt hyväksyä ja piste.

Jääkiekon SM-liiga on EHT-turnauksen takia tauolla ja hyvä niin. Ässien huima vire ennen taukoa olisi silti voinut jatkua, mutta HPK:n luotsi Selin totesi, että heille viikon tauko tulee kreivin aikaan.
Nyt kun katsoo sarjataulukkoa, mieleen tulee ilman muuta Tammikuun tasaus. Ässät pelasi sen Espoon Bluesia vastaan ja lahjoitti Bluesille kuusi pistettä. Nyt Blues on sijalla kymmenen tasapisteissä Ässien kanssa ja vielä kaiken lisäksi ottelun enemmän pelanneena!
Bluesin valintaa vastustajaksi ei voi vieläkin ihmetellä ja on hyvin mahdollista, että se käy jopa kalliiksi. Ainakin yleisömäärään olisi tullut 500 lisää, jos vastassa Isomäessä olisi ollut HIFK, joka silloin vielä oli ilman Mika Hannulaa ja Raimo Summasta.
Eipä silti, se on olutta mikä on mennyttä, sanoi Antinkrouvin vakioistuja.
Ässien kannalta tilanne on toki yhä omissa käsissä, sillä Blues on edellä vain kolmen pisteen voittojen takia (niistä siis viisi Ässistä) ja SaiPa enää vain pisteen edellä. Mutta jopa kuuden sakkiin on Ässillä vielä sauma. Sinne on eroa kuusi pistettä ja ensi viikolla paikan haltija HIFK tulee Isomäen halliin!

Leijonapaidan päälle pukeminen on kuulemma kunnia-asia, mutta ei kai silloin kun kyseessä on lopultakin vain harjoitusturnaus, jollaiseksi EHT kauden tässä vaiheessa pitää laskea.
Niinpä seurat jopa kielsivät, ihan järkisyistä, pelaajiaan osallistumasta. On täysin ymmärrettävää, että Tappara pyysi 17-vuotiaalle Aleksander Barkoville vapautusta, koska nuorella on jo nyt alla huikea määrä aikuisten pelejä.
Sen sijaan HIFK kielsi maalivahti Joni Ortiota osallistumasta, mutta Tappara uhrasi sitten Juha Metsolan. TPS:n sarjatilanne on jo sellainen, että Juha Pajuojan TPS lopettaa runkosarjaan, joten Atte Engren oli näytönpaikassa.
Ihan mielenkiinnosta vaan, eikö SM-liigan ykköstorjuja Antti Raantaa edes kysytty? Olen sitä mieltä, että hyvä kun Antti saa lepotaukoa, mutta kysyttiinkö häntä hommiin?

Jarmo Liuhala

8.2.2013 09:03

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva