Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauma edellyttää myös valtiolta toimia telakkateollisuuden hyväksi

Rauman kaupunki on yhdessä keskeisten paikallisten toimijoiden kanssa ryhtynyt toimenpiteisiin raumalaisen telakkateollisuuden toimintaedellytysten turvaamiseksi. Rauman kaupunki ja raumalaiset toimijat perustavat yhteistyöryhmän ja edellyttävät toimia myös valtiolta.

 

Rauman alueella tarvitaan omia ratkaisuja, koska telakkateollisuuden paikallinen merkitys ja tuotanto-osaaminen ovat erityisiä, perustellaan vaatimusta.

Rauman kaupunki, raumalaiset kansanedustajat, Rauman kauppakamari ja STX Finlandin Rauman telakan johto tapasivat viime viikolla työministeri Lauri Ihalaisen ja joukon työ- ja elinkeinoministeriön keskeisiä virkamiehiä. Ministerille ja ministeriölle kerrottiin, että Rauman tilanne pitää huomioida myös valtionhallinnon taholta.

Lähtökohtana on, että valtakunnan tasolla tehtävissä meriteollisuuden rakennemuutosvalmisteluissa huomioidaan Rauman meriteollisuuden ja nykytilanteessa erityisesti telakan tarpeet.

Rauma on erikoistunut mm. autolauttoihin, monitoimialuksiin, jäänmurtajiin, merivoimien aluksiin ja offshore-osaamiseen. Raumalle on myös syntynyt Suomen huoltovarmuuden kannalta merkittävä laivanrakennuksen infrastruktuuri ja osaaminen, jotka tulee säilyttää.
Rauman laivanrakennusteollisuuden ahdinko vaikuttaa Rauman seutuun erityisen kokonaisvaltaisesti. Seudun kokonaistyöpaikkamäärästä noin 10 prosenttia on suoraan laivanrakennusteollisuuspohjaista. Suoraan STX Finlandin Rauman telakalla on noin 900 työntekijää. Lisäksi alihankinta- ja sopimustoimittajaverkostossa on noin 1 000 ja palvelusektorilla noin 1 000 työpaikkaa.

Rauman kaupungin ja elinkeinoelämän yhteistyöryhmässä toimivat jäseninä STX Finlandin Rauman telakka, Rolls-Royce Oy, Steerprop Oy, Rauman Interior Oy, Aslemetals Oy, Rauman kauppakamari ja Rauman Yrittäjät. Mukaan yhteistyöhön kutsutaan myös raumalaiset kansanedustajat Kristiina Salonen ja Sauli Ahvenjärvi, Satakunnan Ely-keskus ja Satakuntaliitto.

28.1.2013 15:14

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva