Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kirjurinluotoon Arena-rakennus, torin laitaan Angry Birds -ravintola

Porin Kirjurinluotoon, Raumansillan tuntumaan, lasten leikkipuiston eteläpuolelle, aiotaan rakentaa 7 000 neliömetrin suuruinen rakennus erilaisia kulttuuritapahtumia varten. Paikan nimeksi tulee Event Arena Pori, ja sen suunnittelu on käynnistymässä. Event Arena Porissa voidaan järjestää mm. konsertteja, viihdetapahtumia, näyttelyitä, kokouksia ja sisäurheilutapahtumia.

 

Hankkeen takana on Event Arenas Finland Oy. Yhtiön hallituksen puheenjohtajan Jussi Salonojan mukaan tarkoitus on toimia mahdollisimman nopeasti mutta ei hätiköiden.

– Uskon että puolentoista vuoden aikana paikka saadaan valmiiksi.

Myös hinta on auki.

– Espoossa harjoitusjäähalli tulee maksamaan seitsemän miljoonaa euroa. Tämä tulee maksamaan huomattavasti vähemmän, muotoilee Espoon Blues -jääkiekkojoukkueen entinen omistaja.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan kaupunki on hankkeessa mukana täydellä sydämellä, mutta ei lompakolla. Kaupunki omistaa tontin, kaavoittaa ja vuokraa sen Event Arena Porille ja muutenkin huolehtii yleisistä edellytyksistä, mutta ei sijoita hankkeeseen rahaa.

Kaavanmuutos on vireillä, ja asemakaava saataneen valmiiksi ensi kesänä tai viimeistään syksyyn mennessä.

Kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelän mukaan Event Arena sovitetaan Jokikeskushankkeeseen. Mäkelä muistutti, että aikanaan, 80-luvun alussa Kirjurinluotoon suunniteltiin musiikki- ja kongressitaloa, mutta se jäi toteutumatta. – Nyt aika on kypsä, Mäkelä tuumii.

Välimiehenä uuden toimijan saamiseksi Kirjurinluotoon on toiminut Prizztech, jolle kaupunki viime elokuussa teki aluevarauksen Porin seudun vetovoimaisuutta lisäävien hankkeiden toteuttamiseksi.

Keskiviikkona kerrottiin myös toisesta Poria koskevasta kaupallisesta hankkeesta, ja taustalla ovat samat tekijät. Moving Goods Oy, jolla on sama omistus kuin Event Arenas Finland Oy:ssä, rakentaa Satakunnan Urheiluliikkeen tiloihin Angry Birds -ravintolan ja Angry Birds -teeman mukaisen seikkailupuiston. Avajaispäivä on 14. kesäkuuta.

Heli Kokko

23.1.2013 13:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva