Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin valinnat odotetusti, Satomaa muodosti oman ryhmän

Porin uusi kaupunginvaltuusto teki maanantaina ennakoidut henkilövalinnat, kun Rauno Vesivalo (sd) valittiin valtuuton ja Jaana Laitinen-Pesola (kok) kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Kokouksen yllätys oli se, että Pekka Satomaa (sd) ilmoitti muodostavansa oman ryhmän protestiksi sille, ettei hän saanut demareilta kaupunginhallituksen paikkaa.

 

Valtuuston puheenjohtajistoon valittiin Vesivalon lisäksi varapuheenjohtajiksi Sampsa Kataja (kok) ja Tapio Furuholm (vas).

Kaupunginhallitukseen valittiin SDP:stä 1. varapuheenjohtajaksi  Esa J. Wahlman (Jarno Joensuu), Diana Bergroth-Lampinen (Martti Lunden) ja Arja Laulainen (Sonja Myllykoski). Kokoomuksesta valittiin Laitinen-Pesolan (Bia Kaski) lisäksi Juha Vasama (Ilkka Holmlund) ja Helvi Valli (Satu Hatanpää). Vasemmistoliitosta valittiin Eija Hakala (Raisa Ranta) ja Jari Pajukoski (Aki Nummelin), perussuomalaisista Tommi Salokangas (Simo Korpela, kd) ja Laura Huhtasaari (Reijo Lehto) sekä keskustasta 2. varapuheenjohtajaksi Tapio Huhtanen (Raija Koskiranta).

Lisäksi valtuusto valitsi jäsenet lauta- ja johtokuntiin.

Kunnallisvaaleissa yli 800 ääntä sosialidemokraattien listalta kerännyt lääkäri Pekka Satomaa ilmoitti valtuustolle muodostavansa oman ryhmä Satomaan. Hän erosi SDP:n ryhmästä protestiksi sille, ettei hän saanut paikkaa kaupungnhallituksessa. Hänen minimitavoitteensa oli kaksi vuotta kh:n jäsenenä ja paikka perusturvalautakunnassa. Hän ei tyytynyt pelkkään lautakuntapaikkaan jääden demarien sisäisessä jaossa kokonaan ilman lautakuntapaikkaa.

Satomaa ilmoitti ratkaisustaan sosialidemokraattiselle ryhmälle jo ennen valtuuston kokousta. Ryhmä oli jo aiemmin valinnut Satomaan varapuheenjohtajakseen. Nyt demariryhmä valitsee hänen tilalleen uuden varapuheenjohtajan seuraavassa kokouksessaan.

Jukka Vilponiemi

21.1.2013 19:38

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva