Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori aloittaa neuvottelut Cityconin kanssa Asema-aukion kampuksesta

Porin kaupunki aloittaa neuvottelut Citycon Oy:n kanssa Porin korkeakoulukampuksen toteuttamisesta Asema-aukion alueelle. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina yksimielisesti, mutta ennen sitä äänestettiin asian pöydälle jättämisestä.

 

Esa J. Wahlman (sd) esitti ja Rauno Vesivalo (sd) kannatti asian pöydälle jättämistä, mutta heidän ehdotuksensa hävisi äänestyksessä 8–4. Demarit olisivat halunneet, että näin iso hanke käsiteltäisiin vasta uudessa kaupunginhallituksessa.

Hankkeesta laaditaan puitesopimus, joka täsmentyy suunnittelun edetessä vuokrasopimukseksi.

Hanketta ohjaa kaupunginhallituksen konsernijaosto, joka asettaa hankkeen projektiryhmän. Projektiryhmä raportoi konsernijaostolle. Kampuksen toteuttamishanke saatetaan kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi, kun puitesopimusehdotus on neuvoteltu. Kaupunginvaltuustolle tiedotettiin kampusvalmistelusta maanantaina.

Korkeakoulukampuksen paikkavaihtoehtoja oli viime vaiheessa kaksi, Asema-aukio ja Puuvilla. Asiaa selvittänyt työryhmä päätyi Asema-aukion kannalle.

Uudelle korkeakoulualueelle siirtyisivät Porin yliopistokeskus, Satakunnan Ammattikorkeakoulu Oy ja Diakonia-ammattikorkeakoulun.

Kampus perustettaisiin Asema-aukiolle kuitenkin niin, että Satakunnan ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan koulutus jäisi nykyiseen paikkaansa Tiilimäelle noin 300 metrin etäisyydelle Asema-aukiosta.

Asiaa pohtinut työryhmä on ehdottanut myös, että Länsirannikon Koulutus Winnovan kaikki tilat sijoitettaisiin Vähärauman nykyiselle Winnovan-SAMK:in alueelle. Ratkaisu sopii Winnovan johdolle.

Winnova ottaisi käyttöönsä koko Vähärauman kiinteistömassan ja luopuisi samalla keskustan ja Ulasoorin toimipisteistään.

21.1.2013 15:44

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva