Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kullail ny sit…

Kuva: Kullail ny sit…

Siin stää onki sit funteeraamist uure vuare alkais, et kullail täst ny mennää ettiippäi?? Ei siin mittää, aika kulkee omal painollas ja me siin fölis, niät uut kohre eläväise miäli. Ohi taik melkei kumminki o joulune aika huseerauksines ja uure vuare alvu paukutteluines ja tarttis vissii ny sit osat vaa ol ja kattoo rauhallisi miäli mitä tulema pittää. Nuutti se pruukaa meilt viär joulu vinttii, mut ny saa ol pari päivää pirempää, ko puurotellaa murrepiiriläiste kans viä kevätkaure alkamist, enne tonttukaapi ovvei kii tälläämist.

Taisi siin enne jouluu nii toiveikkaan lumises ja kylmäs uskoo itteki, et kyl joki ny jäätyy piremmäl, mut viäl mitä?? Nää vesikelit o viäny jo haaveekki siit ja jääl hiihtämisest tiähes. Tätä knaputtais vallaa vet taivaa täyrelt ja luanto o iha ny toisellaist, ko joulupyhin. Pesty mikä pesty ja mee tiäki kaljamoines o nii liukas et yhten aamun oliki jo yks auto päistikkaa tual mee äyrääs ja tartti helppii matkaa jatkaakses tiät pitki. Eikä ne oikee tahro lenkkareitte piikikkä piisat tos jäisel tiäl. No aikas kutaki ja ny sit pasteeraillaa vaa kiäli keskel suut ja vahrataa kinttuisii et pysytää tolpillas.

Jaa et olik ny sit rauhallist ja mukavaa lomal kyssyy yks jos toinenki? Miksei olis ollu, ko se tiämmä o valla vaa ittest kii. Nii i…. Pukki toi pari hyvvää kirjaa ja takas ettei aika ainaska pääs tullee pitkäks. Siin just enne jouluu olinki avannu se palkitu Jää nimise kirja ja sekos vei mennesäs eikä millää olis malttanu laskee kärestäs. Soli tiukkaa pränttii kannest kantee ja siin pääsi kokkee se sora jälkeise elämä, konnei kaikki ollu nii ittestäs klaarii. Seki viä, et ollaa mere armoil, oli sit suvi taik talvi o asja, jota ei ain tul funteeranneeks. Tyä värtteeraus siin ja selvä kuva siit, et se ränttää ain ja antaa paremmat mahrollisuuret elämäl oli ja kirjaa antii. Ussei tullee kyl miälee, ko tätä tämä päivä meininkii kattelee, se vanha sanonta ettei tyät hoiru istumal vaa ne täytyy oikee tehr…Viä sevverra siit Jääst, et se lukemise jälkee o paussi paikallas ja sulattelu, enneko o reeras taas jatkaa uutee kirjaa.

Loma aikan teki tää mu tiatomasinani mul nolo tempu ja tälläs piuhat poikki ulkomailmaa. Ei avvennu intternetti millää konstil mu vähäsil perustairoillani, ei vaik mitä olsi freistannu. Sai muka kylkiäisen ns. mokkula, jonka sissää ajo suju iha hyvi ja se pellaa, muttei sit juur mikkää muu. Sit viä joku oli hyvä hyvvyyttäs lähettäny mul jonku ulkolaise kuvallise jouluterveise ja sekos ny sit o jumittaanu mu postini siit astikka, vaikke stää eres avannukka, niät kiikuta tämänki sepustukse tikul ettiippäi lähetettäväks. Ei ny oikee tohri sentää pyhin hakkee reistailuu helppii, ko ilmanki tämmösest asjast sinnittellee ohi. Toist olis ollu, jos olis joutunu ihmise kropa rikeeraamist funteeraa…

Enkelikirkkoki Ruasniämes vanhaa tappaas valo uskoo sihe, et pimeys alkaa ol voitettu kanta ja kevät koittaa pikemmi ko uskotaanka. Piänet hauraat ihmise alvut kynttylöines ja klittereines sai silmät kostuu meilt kaikilt. Sikko viä kuulusteltii niitte herkkää tosi moniäänist nättii lauluus, oltii kaikki saatu se mitä oli hakkee menty. Piäneks kutistunu kuaro, mut stääki mahtavampi joulune laulu täytti koko kirko. Papi passeli passeli puhe, enkelikellot ja valastu enkeli saarnastualiski, sekä vete kiälel tuanu hyvä kaffee haju siivitti ehtoot, joka päättyki tytyväisee kaffettelluu yhres.

Täst o hyvä taas jatkaa, kullail sit mennääki. Hyvvää alkanut vuat ja kiitos teil kaikil menneest…

Ulla H. Leino

4.1.2013 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva