Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Jääkiekon SM-liigassa pelaavilla seuroilla on suurimmalla osalla tiedossaan jo ensi kauden päävalmentaja. Pelicansin Kai Suikkanen valmentaa jatkossa Turun Palloseuraa, joten nyt tilanne on sellainen, että ainoastaan parilla seuralla ei ole vahvistettua sopimusta päävalmentajasta ensi kaudeksi. Nyt on mukaan huomioitu jo se, että Lauri Marjamäki siirtyy Oulun Kärppiin Hannu Aravirran seuraajaksi.
Pelicans on varmuudella hakemassa Suikkasen paikkaajaa ja Helsingin suunnalla pohditaan isoin palstamillimetrein, pitääkö HIFK päävalmentajansa Pasi Sormusen kevääseen asti, vai tuleeko noutaja jopa joulutauolla? Pohdinta Sormusen seuraajasta porisee, vaikka HIFK ei missään vaiheessa ole julkistanut, että se edes etsii uutta valmentajaa! Raimo Summanen on nähty ulkoilemassa Nordenskiöldinkadun hallin lähistöllä tai sitten ruoriin tulee Pekka Rautakallio, joka on sentään peliurallaan edustanut HIFK:ta. Tai sitten Sormunen jatkaa?

Mutta silti kiinnostavinta on, että mitä tekee Porin Ässät. Karri Kiven sopimus päättyy ensi kevääseen. Sitä vahvistusta porilainen jääkiekkoväki odottaa. Eilen Ässät piti tiedotustilaisuuden, joka todennäköisesti koski valmennusjohtoa? Tilaisuuden anti löytyy toisaalta lehdessämme.

Kivi on hyvä valmentaja, mutta joukkueen pelityylistä uskallan kyllä kommentoida sen, että oman maalin takana pakki-pakki-systeemi ja liialliset viivelähdöt eivät vie kiekkoa vastustajan puolustusalueelle, josta kuitenkin ne maalit tehdään. Viivelähdöissä ei pakki pysty avaamaan hyökkääjälle vauhtiin ja esimerkiksi Blues karvasi niin, että taas ja taas lähdettiin oman maalin takaa. Se on muuten tuskaista seurattavaa!

Lionel Messi teki Espanjan la Liga-ottelussa kaksi maalia Real Betisin verkkoon ja nousi kahdella maalillaan historiaan. Hän nimittäin viimeisteli kalenterivuoden aikana virallisten ottelujen maalit 85 ja 86. Ja Espanjan cupissa Cordobaa vastaan Messi teki maalit 87 ja 88.

Noista Betis maaleista ensimmäinen nosti ”Kirpun” saksalaisen ”Pommittaja” Gerd Müllerin rinnalle ja toinen sitten nosti hänet kärkeen ohi Müllerin vuonna 1972 tekemän ennätyksen 85 maalia. Olen nähnyt livenä Müllerin pelaavan, Messin otteita olen päässyt seuraamaan ainoastaan kuvaruudun välityksellä. Nämä historialliset maalit seurasin jälkilähetyksenä maanantaina MTV3 Max Sport 1-kanavalta. Suomeksi sanottuna siis maksukanavalta, joiden nimet näämmä muuttuvat melko usein!

Ajauduin vahingossa tuolle kanavalle, mutta koska tiesin Messin jo rikkoneen ennätyksen ja peli Real Betis-Barcelona oli juuri alkanut, joten näitä maaleja jäin odottelemaan. Messi viimeisteli molemmat maalinsa maalivahdista katsoen vasempaan alanurkkaan ja melko identtisesti.

Täydellinen yllätys oli se, että otteluselostus oli ruotsinkielinen! Olivat kai antaneet Tuomas Virkkuselle vapaapäivän? Mutta selostus oli niin hyvä, että pakko oli katsoa loppuun. Selostaja ei kiihkoillut, jätti selostukseen vapaita hetkiä, koska tiesi, että katsoja näkee itse pelin. Messin maalit hän noteerasi tietenkin asiaan kuuluvalla tavalla. Ei hän koheltanut, että ”ei ollut paitsio”, eikä arvostellut tuomareita. Hän selosti jalkapallo-ottelua vain tärkeät kohdat noteeraten ja jätti jotain myös katsojalle – nimittäin erittäin hyvän mielen.

Oli muuten huikea kontrasti siihen kun kanavalla tuon jälkeen pääsi Tero Karhu ääneen!!

Taannoin Ässien ex-päävalmentaja ja ex-toimitusjohtaja Juhani Tamminen luonnehti uutta pelaajaa nimeltä Martin Bergeron sanomalla että kyseessä on kaappaus. Niinpä. Kuinkahan moni muistaa Bergeronin kauden uroteot? Mutta kun kyseessä on todellinen kaappaus, niin sellaiseksi voi sanoa Rauman Lukon kaappausta palkata Petteri Nummelin kahden vuoden suullisella (tällä hetkellä) sopimuksella Turun Palloseuran nenän edestä. Eipä ollut TPS:n Ari Vuori ihan ajan tasalla!

Olen kuullut kommentteja, että Lukosta tullut Eero Elo olisi Ässien osalta hutikuti! Ei muuten pidä paikkaansa, ei sitten alkuunkaan. Elo on parin vuoden päästä taas Leijona-kamaa ja turha häntä on verrata Joel Armiaan. He ovat kaksi erilaista laituria. Ovat kuin Messi ja Müller ja tulosta tulee!

NHL:n työsulku on siinä vaiheessa, että päätös pelaamisesta pitää tulla pian tai kausi jää vallan pelaamatta. Moskovan EHT-turnauksessa ovat jo lähes kaikki parhaat paikalla, joten vaikka Jukka Jalosen Leijonat lupaavat hyökätä rohkeasti, niin silti taitaa omissa helistä!

Ei Leijonille sovi MM-systeemi, jossa Jalonen vetää seurajoukkue SKA Pietaria ja Ari-Pekka Selin HPK:ta kisojen alkupelien aikana. Kuka sitten tuuraa? Ei kai Erkka Westerlund lähde jo mukaan?

Jarmo Liuhala

14.12.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva