Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Valtuustosopimus tähtää Porin talouden oikaisuun

Kuuden puolueen allekirjoittaman ja historialliseksi luonnehdittu Porin valtuustosopimus tähtää siihen, että Porin heikentynyt taloustilanne oikaistaan ensi vuoden alussa alkavan valtuustokauden aikana. Se tietää tiukkoja budjettiraameja, mutta veronkorotukset ovat sopimuksen tehneiden ryhmien mielessä vasta viimeisten keinojen joukossa.

 

Maanantaina allekirjoitettu valtuustosopimus tehtiin kaikkien muiden valtuustoryhmien paitsi kristillisdemokraattien kesken, ja uuden kaupunginvaltuuston 59 valtuutetusta on 57 on sitoutunut sen noudattamiseen.

Erityisesti kokoomuksen ja sosialidemokraattien tahdissa tehtyyn sopimukseen ovat kaikki mukana olleet ryhmät saaneet omia tavoitteitaan, ja sopimuksen julkistamistilaisuudessa tiistaina ryhmien vetäjät vakuuttelivat vuorollaan tyytyväisyyttään sopimukseen.

- Nyt on saatu aikaan jotakin uutta, joka toivottavasti on porilaisten onneksi. Päätavoite saada talous siihen kuntoon, että palvelut voidaan turvata jatkossakin, sanoi sosialidemokraattien Esa J. Anttila.

Ohjelman päätavoite on taittaa velanoton kasvu lisäämällä kassavirtaa. Budjetin vuotuinen kasvuvara on enintään 3 prosenttia ja nettoinvestoinnit pidetään nykyisessä noin 30 miljoonassa eurossa. Tarvittaessa investointeja voidaan leikara kesken tilikauden, mutta käyttötalouteen ei kesken vuotta tehdä leikkauksia.

Valtuustosopimus antaa mahdollisuuden myös veroprosentin korotukseen, mutta sopimus neuvotteluja vetäneen kokoomuksen Juha Vasaman mukaan mikään veronkorotusautomaatti sopimus ei ole. Ryhmien kanta on se, että verojen korotus on viimeinen keino kohentaa taloutta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan asema pysyy nykyisellään ainakin vuoden 2015 alkuun saakka. Ratkaisut päätoimisuuteen menosta tai asian hautaamisesta tehdään 2014 syksyllä.

Pori haluaa olla houkuttelevat työnantaja henkilöstölleen, mutta lomautus- ja irtisanomissuoja ei ole enää aukoton kuten tähän asti.
Porin tähtäimessä ovat kuntaliitokset. Tavoitteena on liitosselvityksen teko kahdeksan kunnan eli Harjavallan, Nakkilan, Luvian, Pomarkun, Siikaisten ja Ulvilan kanssa.

Jukka Vilponiemi

11.12.2012 14:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva