Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jouluks reerattuu…

Kuva: Jouluks reerattuu…

Huamen ollaaki sit jo joulukuus ja pyhän ensmäine arventti ja pikkujoulu. Kylmar te se tiäsitte, mut ny ninko vaa varmuure vuaks. Alkaa jolsei jo ol alkanukki se kauheetoi hössötys jouluu varrotes. Mist kans tiätää joulu oleva likel, o markkinai ja myyjäiste ähky joka pual. Kaikki kynnel kykenevät o värkänny ossaamiis myytävii ja pekalo keskel kämment olevat o sit niitte ostajii. Määki meinaa ny täs valottaa yhre käsityäläiste markkinahumu antii. Kyssees o Satakuntalaiset käsityäläismarkkinat Prisma pihas nii Länsi-Poris jo olleet ko tulevan viikoloppun sit Mikkolaa tulevat Lionsklupi oorneeraaman…

Kaikki mu kohrallani alko aikasi syksyl jo siit, ko minnuu pyyrettii sittoo havukranssei sin myyntii. Tyypillisen porilaisen mää estiks funteerasi ettemmää ny semmosii ossaa, ko sin tarvitaa. Ihaninko väheksyi ommaa ossaamistani enneko lupasi. Ei silti, kyl siin tuli miälee seki et mahtaak mee omat puut ol jo nii klunittui ette mistää saa semmost hakomäärääkä, ko neljä päivä markkinoil kaupattavvii kransseisii tarvitaa?? Kranneilt sai appuu ja sirottavvaa o piisannu. Ole nauttinu vanhal verstaal havui pihkases hajus ja kynttyläi pallais tunnelmaa tuamas. Pilppuumine pihal otti kyl ja aikas enneko itte kranssi rustaamissee pääsi käsiks ja niitte fiffaus o tehtävä just erellisen päivän ettei oravat tee ruseteist ja kävyist silppuu.

Kysyi et saank ottaa föllii nyppimiini jouluaskei ja rustaamiini sytytysruusuiki ihmiste iloks ja sai luva, ko oli kaikki ommaa käsityät. Pajukoreiki oli puhe ottaa föllii, ko itte punottui nekki, muttei ne ihmisii näyttäny yhtää kiinnostava vaikkei tyyriitäkkä ollu. Ei sunka, ko halpatuantikoppii saa muutamal eurol. Pajutila kursseil ole mont kerttaa kuullu oppilaitte sanova, ettei mistää hinnast myis itte tekemääs, ko oli nii suuritöist ja vaikeet. Ymmärrä se tosi hyvi, emmääkää….

Sama soo muittenki käsitöitte kans, konnei niist tahrot maksaa juurka häävisti, senku siunaillaa. Yks naine kyl ohimennesäs pyhän sano mu kransseistani, et paljo halvempii ko toril. Taisi itte ol vaik!p torimonkelska, tiär hänt?..

Suuri sirkusteltta piti sisälläs mone sorti käsityäläist. Oli keramiikataitajii Porist ja Raumalt. Karkkikoruivärkkääjä, sömmerskoi, seppä ahjoines, kuivakukkaimyyjä, kynttyläivärkkääjä, tillukkaitte ja vanttuitte kutojii. Fiinei joulukorttei rustanneet kallikraaffit, lastutähteitekijä ja tonttuihuavuttaja. Siält löyty sytytyspaloje reeraaja, vihtai- ja lyhteittesitoja, korutaiteilija, kirjailija ja mitä kaikkee muutaki voi vaa itte iha tul viikoloppun Mikkolaa ihastellee ja kaupoil.

Ihastellee, nii i, lavvantai aamupäiväl väki paseeras kyl teltas ja kehu et kyl nättei o, muttei eres pysänny paremmi syynää. Myähemmi päiväl nuaret oli liikkeel ja afääreitki tehtii tasasee tahtii. Pyhän oli sit taas hiljast ja saatii traijat myytävii ettiistakasi, ninko se enttine miäs kalojas toril, esti freesin ja sit tuannempan savustettun.

Monel myyjäl oli kauhee kylmä, konnei ollu varannu tarpeeks roikkei fölliis. Seki, et sit rupes sattaa ja telta pohja oli märkän vissii lisäs viä villuu. Kyl määki oti aika tujaukse lämmiket kottii mennes, vaikkei vilu ollukka, ettei vaa tuliska ninko pruukataa sannoo etukättee tropates. Saunaa sano raumalaine savimaakariki koht mennees, ko kottii pääsi vilusenas.

Tilfälli sponsoriki, itte tirehtööri oli käyny telttaa tutustumas ja klupilaiset huseeras koko ajjaa tarpee mukkaa. Kylkai treffataa ny sentää viikoloppun jo talvisis merkeis…

30.11.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva