Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Valtatie 8:n onni voi olla vanheneva ympäristölupa

Kansanedustaja Kristiina Salosen (sd.) mukaan Valtatie 8:n onni on vanheneva ympäristölupa. Tämän takia peruskorjaus on aloitettava ensi vuoden aikana, joten hanke ei voi olla niiden joukossa, joita siirretään myöhempään ajankohtaan.

 

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti 20.11., että kaikkia liikennepoliittisessa selonteossa tällä hallituskaudella aloitettavaksi tarkoitettuja hankkeita ei voi toteuttaa ilman lisärahoitusta. Hankkeiden tehokas toteuttaminen edellyttäisi ainakin 50 miljoonan, mutta jopa 150 miljoonan euron lisärahoitusta kehyskaudella 2013–2016.
Liikenne- ja viestintäministeriö arvioi parhaillaan ensi kevään kehysmenettelyä varten selonteon hankkeiden toteuttamista hallitusohjelman ja selonteossa olevien linjausten pohjalta. Tavoitteena on käynnistää jo sovitut hankkeet kehyshallituskaudella. Päätökset rahoituksesta tehdään kehysriihessä ensi maaliskuussa.
Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) pitää tärkeänä, että ensisijaisesti lähdetään etsimään puuttuvaa rahoitusta kehysriihessä ja myöhemmin talousarvioesityksessä, eikä karsimaan nykyisiä olemassa olevia liikennehankkeita tai siirtämään jo liikennepoliittisessa selonteossa sovittuja hankkeita toteutettavaksi myöhemmin.
- Valtion tiukkeneva talous voi asettaa lisähaastetta rahoituksen löytämiselle, mutta juuri taantuman aikaan on järkevää investoida infrastruktuuriin. Valtatie 8:n onni on vanheneva ympäristölupa. Ympäristöluvan takia peruskorjaus on aloitettava ensi vuoden aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että valtatie 8 ei ainakaan voi olla hanke, jonka toteutusta siirretään myöhempään ajankohtaan, toteaa Salonen.
 Ministeriössä arvioidaan parhaillaan kevään 2013 kehysmenettelyä varten liikennepoliittisen selonteon hankkeiden toteuttamista hallitusohjelman ja selonteon linjausten pohjalta. Satakunta on edustettuna Turku–Pori-yhteysvälin uudelleenarviointia valmistelevassa työryhmässä.
 - Nyt on tärkeä pitää huolta siitä, että valtatie 8:n korjaustarvearvio on todellinen ja perustuu alueen tienkäyttäjien ja yritysten tarpeisiin. Valtatie 8:n perusparannuksesta ei saa tulla torsoa tai puutteellista, niin sanottua köyhän miehen tiehanketta.
 Ensi kevään kehysriihessä päätetään kaikkiin liikennehankkeisiin tarvittavasta lisärahoituksesta.
 - On hyvä, että kaikki alueemme edunvalvojat ovat hereillä ja aktiivisia. On kuitenkin syytä muistaa, että valtatie 8 ja Rauman meriväylän syvennys ovat jo eduskunnan hyväksymässä liikenneverkon kehittämisohjelmassa ja niin sanotussa ykköskorissa. Nyt siis etsitään kaikille niille hankkeille rahoitusta, Kristiina Salonen kiteyttää.
 

21.11.2012 11:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva