Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Katsomosta

Kuva: Katsomosta

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo ”Kale” Kummola oli selkeästi vaivaantunut kun häneltä kyseltiin, että pitääkö paikkansa SK:n julkistama tieto siitä, että seuraava Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen jälkeen on Erkka Westerlund. Kale kertoi, että peräti viiden valmentajan kanssa on oltu yhteydessä ja näiden uutisten jälkeen päävalmentajan nimeämistä pitää nopeuttaa jo marraskuun loppuun!

Hän totesi myös, että jo muutama kuukausi sitten julkaistiin varmana tieto, että Leijonien seuraava päävalmentaja on Kari Jalonen. Näin asia muuten etenee, sanoi Kalervo mitä tahansa. Ensi kauden päävalmentaja on Westerlund ja vasta sitten ruotuun astuu tämä toinen Jalonen, joka ottaa ensin eläkerahat Nizhni Novgorodov-seuralta. Sopimusta ei voi, eikä kannata, purkaa Leijonien takia. Voipi muuten olla, että jo ensi kaudella nykyinen ”Jukka Poika” valmentaa KHL:stä eläkerahastonsa kuntoon!
Seikka on saletti.

Westerlund on selkeä välikauden valmentaja, mutta kun siihen väliin osuvat Sotshin olympialaiset, jossa kaikki maailman parhaat saattavat olla paikalla, niin onko Erkka sittenkään oikea mies? Kovin tyytyväisiltä maan johtavat asiantuntija-analysoijat tuntuvat olevan Erkan tulevaan valintaan, koska hän lienee ainoa vapaiden markkinoiden mies? Itse en riemusta repeä!
Kai Suikkanen on TPS:n mies, Lauri Marjamäki Kärppien mies, Risto Dufva Lukon mies. Jäljelle jää vain ex-päävalmentajat Alpo Suhonen ja Hannu Aravirta. Kummola ei missään nimessä valitse parasta mahdollista eli Raimo Summasta, mutta valitsi edes sen toiseksi parhaan. Hän on Pekka Rautakallio.

Jo taannoin, eikä siitä ole muuten kuin vuosi aikaa, uskalsin epäillä, ettei Porin Pesäkarhuissa toiminnanjohtajana, pelinjohtajana sekä lähes kaikki juoksevat asiat usean vuoden ajan hoitanut Petri Kaijansinkko ole sittenkään kravattimiehiä.
Pete valittiin Superpesis Oy:n toimitusjohtajaksi, jota paikkaa voitaisiin kutsua ehkä parhaaksi näköalapaikaksi lajin parissa. Kaijansinkon aikana tapahtui sitten Hyvinkään kohtalokas ampumistapaus, jossa yksi Tahkon pelaaja menetti henkensä ja toinen loukkaantui vakavasti. Myös nuori naispoliisi sai pahoja vammoja, mutta nyt HJK:n entinen jalkapallomaalivahti on toipumaan päin.
Pesäpalloväen yhteenkuuluvuutta tuon tapauksen aikana ei voi kuin ihastella. Hyvinkään Tahkon miesten Superpesisjoukkue sai toipumisaikaa ja kaikki muut seurat olivat valmiit lainamaan Tahkolle omia pelaajiaan, jotta tapahtumasta päästäisiin yli. Näissä asioissa juuri Kaijansinkko oli isossa roolissa.
Nyt Petri sitten siirtyy haalarihommiin, eli on Hyvinkään Tahkon toiminnanjohtaja, urheilujohtaja ja siihen päälle vielä Pasi Virtasen apuna kakkospelinjohtajana! Edessä on iso haaste, sillä ensi vuoden Itä-Länsi-tapahtuma pelataan Hyvinkäällä. Vaikka siirto toimitusjohtajasta toiminnan tekijäksi vaikuttaa erikoiselta, niin näissä hommissa Pete on parhaimmillaan. Tämän olen ihan omin silmin havainnut!

Suuresta tarjonnasta huolimatta jalkapallon Mestarien liiga näyttää jälleen kuinka suuria tunteita pystyy Kuningas Jalkapallo tarjoamaan. Varsinkin keskiviikkoillan tapahtumat olivat sellaisia, ettei niitä pysty käsikirjoittamaan.
Itse hyydyin seuraaman peliä Celtic-Barcelona, joka pelattiin Glasgowin Parkheadilla. Uskallan väittää, että 67!p000 hengen kotiyleisö teki seuran 125-vuotisjuhlaottelusta laulullaan sekä katsomon erilaisilla kuvioilla jopa Barcelonan pelaajiin vaikutuksen. Kieltämättä kun maailman paras (ehdottomasti) seurajoukkue kaatuu maalein 2-1, niin Celtic teki ison ihmeen. Tai sitten on niin, että HJK on yhtä hyvä kuin Barcelona, koska Klubi hävisi samoin numeroin Celticille ja paikkana sama stadion. No, vitsi vitsi.
Juuri isäksi tullut Lionel Messi pääsi imemään tuttia vasta pelin lisäajalla (90+1), mutta se oli jopa laiha lohtu. Silti suuret seurat menevät jatkoon ja kai Celtic on laskettava ryhmään. Chelseakin nousi haudan partaalta kun Victor Moses puski 3-2 voittomaalin ajassa 90+4 ja lisäaikaa annettiin muuten 3 minuuttia. Silti Shaktar Donetsk oli se parempi joukkue, mutta taitaa joka seuralla olla riveissään se pelastava Moses! Ei tätäkään kupletin juonta osaisi kukaan ennakoida.

Viikonloppuna muistetaan isää ja huomenna pelataan Isomäen hallissa Arto Javanaisen muisto-ottelu. Siellä nähdään monta huippupelaajaa jäällä, joten kannattaa ehdottomasti mennä pelipaikalle huomenna kello 16. Nimet Veli-Pekka Ketola, Jari Korpisalo, Petri Varis, Tapio Levo ja Matt Nickerson takaavat puitteet muisto-otteluun, jonka järjestää Porin Ässien juniorituki ry.
Silti yksi huomisen seurattavista tapahtumista on Karjalaturnauksen lisäksi nyrkkeilyilta Helsingin jäähallissa (tämä HIFK:n halli), jossa Nordic Nightmare, Robert Helenius, iskee raskaansarjan ottelun Bahaman Sherman Williams. Tämä ilta pitäisi näkyä jollain kanavalta, mutta nyt alkaa olla jo vähän pihalla näistä taivaskanavista. C More on nyt MTV 3 Total ja sieltä sitten löytyvät kanavat MTV 3 Max Sport 1 ja Max Sport 2. Kun kanavissa löytyy myös Nelonen Pro 1 ja 2, niin arvatkaa nyt ensi huviksenne miltä kanavalta tulevat ensi kauden SM-liigaottelut.
Ja ennen kaikkea, kuka lystin maksaa?

Jarmo Liuhala

9.11.2012 09:09

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva