Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sosialidemokraatit haluavat jarrua Porin organisaatiouudistukselle

Sosialidemokraatit haluavat hidastaa Porin kaupungin organisaatiomuutoksen toteuttamista niin, että ensi vuoden alkupuolella toteutettaisiin vain apulaiskaupunginjohtajien työnkuvan muuttaminen toimialajohtajiksi. Sos.dem. kunnallisjärjestön edustajisto ei lämmennyt tässä vaiheessa päätoimisesta kaupunginhallituksen puheenjohtajasta.

 

Ylimäräisessä edustajiston kokouksessa puitiin perusteellisesti organisaatiouudistusta, joka alkuperäisen aikataulun mukaan pitäisi saada alulle ensi vuoden helmikuun alussa. Lopputuloksena oli, etteivät demarit ole vielä valmiita toteuttamaan koko ehdotettua uudistusta.
Edustajisto antoi ryhmän neuvottelijoille valtuudet neuvotella asiasta muiden ryhmien kanssa sillä evästyksellä, että aluksi apulaiskaupunginjohtajat muutetaan toimialajohtajiksi, jolloin heille tulee taloudellinen vastuu sektoristaan.
Kaupunginjohtajan virkanimike säilyy, koska se perustuu kuntalakiin,
Edustajistossa muistutettiin, että organisaatiouudistuksen alkuperäinen tavoite oli palauttaa virkamiehille luisunutta valtaa takaisin luottamuhenkilöille eli lautakunnille ja kaupunginvaltuustolle. Edustajiston henki oli se, että ennen kuin kaupunginhallituksen puheenjohtajasta ollaan tekemässä päätoimista tai edes osa-aikaista, on johtosääntöjä korjattava vallan palauttamiseksi.
Edustajiston mielestä koko uudistuksen toteuttamiselle olisi annettava aikaa pari vuotta, jotta esimerkiksi kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien asemaa voidaan pohtia rauhassa.
Edustajistossa arvosteltiin useita kaupungin virastopäälliköitä ja kaupunginjohtajia liiallisesta vallankäytöstä sekä ylimielisestä suhtautumisesta mm. lautakuntiin, joiden tulisi hallintokunnissa kuitenkin käyttää ylintä päätösvaltaa.
Edustajisto hyväksyi kunnallistoimikunnan esityksen siitä, että sosialidemokraatit aloittaisivat yhteistyön kokoomuksen kanssa, kun Porin valtuustioryhmät ryhtyvät neuvottelemaan uusista luottamushenkilöpaikoista. Tällöin kokoomus saisi kaupunginhalituksen puheenjohtajan paikan ja demarit valtuuston puheenjohtajuuden.
Vaalien suurimmaksi ryhmäksi noussut kokoomus on kutstunut ryhmien neuvottelijat koolle perjantai-illaksi.

Jukka Vilponiemi

9.11.2012 09:13

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva